ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερονικολός για Τέμπη: “Οι πολίτες και η νέα γενιά δεν πρόκειται να ανεχτούν πολιτικούς τακτικισμούς και προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών”

Γερονικολός: “Προσχηματική η καθυστερημένη συγγνώμη Μητσοτάκη-Επικοινωνιακή φούσκα αποδείχτηκε το επιτελικό κράτος”

Στην τραγωδία των Τεμπών αναφέρεται με δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Μενέλαος Γερονικολός.
Ο κ. Γερονικολός σημειώνει ότι το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα αποδεικνύει με τραγικό τρόπο ότι το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας είναι μια «επικοινωνιακή φούσκα», ενώ χαρακτηρίζει τη συγγνώμη του Κ. Μητσοτάκη «προσχηματική».
Παράλληλα ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες αυτού του τόπου και η νέα γενιά δεν πρόκειται να ανεχθούν πολιτικούς τακτικισμούς και οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών», ενώ τονίζει ότι «εμείς, οι νέοι πολιτικοί, οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στην αναζήτηση απαντήσεων, αλλά και να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για να αλλάξουν όλα όσα μας πληγώνουν».

Αναλυτικά η δήλωση του Μενέλαου Γερονικολού:
“H αδιανόητη τραγωδία των Τεμπών δείχνει ότι το «επιτελικό κράτος» του Κ. Μητσοτάκη ήταν απλά μια επικοινωνιακή φούσκα.
Το 2023, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους «άριστους» της Νέας Δημοκρατίας, αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, όπως η ασφάλεια στις μεταφορές.
Η καθυστερημένη «συγγνώμη» του Πρωθυπουργού, 4 μέρες μετά την τραγωδία, είναι προσχηματική και δεν πείθει κανέναν πολίτη.
Η προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών μόνο σε ένα πρόσωπο δείχνει πόσο αδίστακτη είναι αυτή η κυβέρνηση.
Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την τραγωδία πρέπει να απαντηθούν τώρα, με πειστικό τρόπο.
Η δικαιοσύνη οφείλει να βρει την αλήθεια, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Οι πολίτες αυτού του τόπου και η νέα γενιά δεν πρόκειται να ανεχθούν πολιτικούς τακτικισμούς και οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών.
Εμείς, οι νέοι πολιτικοί, οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στην αναζήτηση απαντήσεων, αλλά και να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για να αλλάξουν όλα.
Οφείλουμε στους 57 ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους και στις οικογένειές τους να αναζητήσουμε την αλήθεια με κάθε κόστος.
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στον λαό μας, το οφείλουμε στη νέα γενιά μας”.

Γερονικολός για Τέμπη: “Οι πολίτες και η νέα γενιά δεν πρόκειται να ανεχτούν πολιτικούς τακτικισμούς και προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών”
To Top