ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερονικολός: Αυτές είναι οι προτάσεις μας για τον πρωτογενή τομέα

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ- ΠΑΣΟΚ, Μενέλαος Γερονικολός, παραχώρησε χθες συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «FOCUS 99.6».
Μεταξύ άλλων, δήλωσε «Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει την αυτοκριτική του αλλά και την κάθαρση του. Όταν μιλάς για ανανέωση, στηρίζεις τους νέους ανθρώπους, με γνώμονα και την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών. Στο πρόγραμμά μας, ο πρωτογενής τομέας, έχει πολύ σημαντική θέση και γι αυτό προτείνουμε αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, μείωση του κόστους παραγωγής με την ανάλογη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και την άμεση ανάληψη εργολαβικών διαδικασιών- με το πέρας της τελευταίας ελαιοσυγκομιδής- για την καταπολέμηση του δάκου και των μυκητολογικών ασθενειών.

Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη φετινή ζημιά στην ελαιοπαραγωγή, η οποία έδειξε πόσο ελλιπής είναι ο σχεδιασμός από την κεντρική πολιτική σκηνή. Επίσης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αφού δημιουργούν θέσεις εργασίας και μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην μεσσηνιακή κοινωνία.
Γι αυτό οφείλει το κράτος να είναι αρωγός σ’ αυτές δίνοντας κίνητρα. Στο πρόγραμμά μας, προτείνουμε συγκεκριμένα, την μείωση του συντελεστή φορολογίας από 29% σε 20% μέσα σε τρία χρόνια, την απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές συνταξιοδότησης τους νέους επιχειρηματίες και για κάθε 100€ που ξοδεύει μια επιχείρηση για νέες προσλήψεις- φοροαπλάσσεται για 150€.
Τέλος, επιβάλλεται να κάτσουμε όλοι μαζί, με σύμπνοια και ενότητα να βρούμε -επιτέλους- μια λύση για την επόμενη μέρα της χώρας μας».

Γερονικολός: Αυτές είναι οι προτάσεις μας για τον πρωτογενή τομέα
To Top