Τουρισμός

Γερμανοί τουρίστες ήρθαν με το ποδήλατο από την Πύλο στην Καλαμάτα για οινική γευσιγνωσία

Δοκίμασαν κρασιά από τα Οινοποιεία Ψαρούλη, μεσσηνιακά εδέσματα και τοπικές μπύρες!

Ο θεματικός τουρισμός κερδίζει έδαφος στη Μεσσηνία-Ποδηλασία και οινοτουρισμός για επισκέπτες από τη Γερμανία

Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν σήμερα στην Μεσσηνία δέκα Γερμανοί επισκέπτες που απόλαυσαν με το ποδήλατό τους την διαδρομή από την Πύλο μέχρι την Καλαμάτα, με ενδιάμεσες στάσεις σε εξαιρετικά σημεία και τοπία για αγροτουρισμό και γνωριμία με τη φύση!

Μάλιστα δεν έχασαν την ευκαιρία να διασχίσουν και το ποτάμι του Άρι για να δροσιστούν! Όλα αυτά με την κaθοδήγηση του πιστοποιημένου οδηγού ποδηλασίας Μichael Widmer της EXOsports, που είναι ο αποκλειστικός φορέας της Navarino Outdoors στην Costa Navarino.

222-DSC-0953

222-DSC-0954

DSC-0955

DSC-0956

DSC-0957

DSC-0958

DSC-0959

Της εταιρίας που προσφέρει ενοικίαση ποδηλάτων, ποδηλασία, πεζοπορία και αναρρίχηση, καθώς και εταιρικές υπαίθριες δραστηριότητες, όπως δραστηριότητες οικοδόμησης ομάδων, κοινωνικές δραστηριότητες και παιχνίδια για εταιρείες με διαμονή στην Costa Navarino.

DSC-0960

DSC-0961

DSC-0962

DSC-0963

DSC-0964

DSC-0965

DSC-0966

DSC-0967

DSC-0968

DSC-0969

DSC-0970

DSC-0971

DSC-0972

DSC-0973

DSC-0974

DSC-0981

DSC-0982

DSC-0983

DSC-0984

DSC-0993

DSC-0994

DSC-1008

DSC-1009

DSC-1010

DSC-1011

DSC-1012

DSC-1013

Προορισμός τους ήταν η πόλη της Καλαμάτας όπου ξεκουράστηκαν με μια οινική γευσιγνωσία στο Bodega! Εκεί ο Κωνσταντίνος Ψαρούλης τους μύησε στα μυστικά της οινογνωσίας και δοκίμασαν μερικές από τις 9 ετικέτες των Οινοποιίων Ψαρούλη, συνοδευόμενα από εξαιρετικά εδέσματα της Μεσσηνιακής γης που ετοίμασαν οι σεφ της κουζίνας του Bodega, σε ένα event που σχεδίασε και υλοποίησε ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και πάντα στο πλαίσιο που θα αναπτύξει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο 2ο Forum με επίκεντρο "Μεσσηνία 365 ημέρες τον χρόνο".

DSC-0995

DSC-0996

DSC-0997

DSC-0998

Ο τουρισμός 365 ημέρες τον χρόνο αναφέρεται στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια βιώσιμη τουριστική βιομηχανία που να λειτουργεί και να προσελκύει τουρίστες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αντί για περιορισμένες περιόδους, όπως τα καλοκαίρια ή οι εορταστικές περιόδοι.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαφόρων μέτρων και δράσεων, όπως η ποικιλία των τουριστικών δραστηριοτήτων που προσφέρονται, η προώθηση της τουριστικής αξίας της περιοχής όλες τις εποχές του χρόνου, η ανάπτυξη υποδομών για την υποδοχή των επισκεπτών, και η προώθηση του προορισμού σε διεθνές επίπεδο. Οι προσπάθειες για τον τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο συχνά επικεντρώνονται στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και στην ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών και δραστηριοτήτων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

DSC-0975

DSC-0976

DSC-0977

DSC-0978

DSC-0979

DSC-0980

Για να επιτευχθεί αυτό μεγάλο βάρος δίνεται στον θεματικό τουρισμό. Ο θεματικός τουρισμός στον τομέα της οινογνωσίας αποτελεί έναν αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού που εστιάζει στην εξερεύνηση των οινοποιητικών περιοχών και των οινοποιητικών δραστηριοτήτων. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται κάποιες από τις πιο διάσημες οινοπαραγωγικές περιοχές για να ανακαλύψουν τους τοπικούς οίνους, την ιστορία της οινοποιίας και τον πολιτισμό γύρω από τον κόσμο του κρασιού.

Η Μεσσηνία είναι μια περιοχή στην Πελοπόννησο της Ελλάδας που διακρίνεται για την πλούσια γαστρονομική της κληρονομιά και την ποικιλία των τοπικών προϊόντων. Όσον αφορά την οινογνωσία, η Μεσσηνία παράγει εξαιρετικά κρασιά από τοπικές ποικιλίες σταφυλιών.

Τα Οινοποιεία Ψαρούλη, πρωτοπόρος όπως πάντα, θα έχει και το δικό της εστιατόριο για γευσιγνωσίες μαζί με τοπικά Μεσσηνιακά προϊόντα στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου στην Βασιλάδα!

DSC-1014

DSC-1015

DSC-1016

DSC-1017

DSC-1018

DSC-1019

DSC-1020

DSC-1022

DSC-1023

DSC-1024

DSC-1025

Κρασιά από τις κύριες μεσσηνιακές ποικιλίες σταφυλιών ποικιλίες σταφυλιών όπως Μαλαγουζιά, Syrah, Merlot, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο συνήθως συνοδεύονται από τοπικές γεύσεις της Μεσσηνίας, όπως φρέσκα λαχανικά, τοπικά τυριά όπως φέτα, γραβιέρα, μανούρι, αλλά και παραδοσιακές λιχουδιές όπως ο χαλβάς και το παστέλι.

Η συνδυασμένη γευστική εμπειρία από τα κρασιά και τις μεσσηνιακές γεύσεις είναι μια απόλαυση που δεν πρέπει να χάσει κανείς κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μας.

DSC-0999

DSC-1000

DSC-1001

DSC-1002

DSC-1003

DSC-1004

DSC-1005

DSC-1007

Ο θεματικός τουρισμός στην οινογνωσία μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Επισκέψεις σε οινοποιεία: Οι επισκέψεις αυτές συχνά περιλαμβάνουν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις των οινοποιείων, εξηγήσεις για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και δοκιμές οίνων.

Οινοποιητικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ: Πολλές οινοπαραγωγικές περιοχές διοργανώνουν εκδηλώσεις και φεστιβάλ που αφιερώνονται στον οίνο. Αυτά τα γεγονότα μπορεί να περιλαμβάνουν γευσιγνωσίες, μουσική, τοπική γαστρονομία και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εκδρομές σε αμπελώνες: Ορισμένοι τουρίστες επιθυμούν να εξερευνήσουν τους αμπελώνες όπου καλλιεργούνται οι σταφύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του κρασιού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περιηγήσεις με άλογα, πεζοπορία ή ποδηλασία.

Σχολές κρασιού και γευσιγνωσία: Ορισμένοι τουρίστες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο του κρασιού μέσα από σχολές κρασιού και γευσιγνωσίες, όπου μπορούν να εξερευνήσουν διαφορετικές ποικιλίες κρασιών, τεχνικές γευσιγνωσίας και ταιριάσματος τροφίμων και κρασιών.

Ο θεματικός τουρισμός στην οινογνωσία μπορεί να είναι εξαιρετικά εκπαιδευτικός και εμπειρικός, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να εμβαθύνουν στην πλούσια ιστορία, κουλτούρα και γεύση του κρασιού. Επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και οινοπαραγωγικών κοινοτήτων.

DSC-0985

DSC-0986

DSC-0987

DSC-0988

DSC-0989

DSC-0990

DSC-0991

DSC-0992

Επίσης ο θεματικός τουρισμός στον τομέα της οινογνωσίας συνδυάζει την εμπειρία της ταξιδιωτικής περιπέτειας με την ανακάλυψη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομίας μέσα από τη γεύση του κρασιού. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν αμπελώνες, οινοποιεία και κάβες, ακόμα και την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας ώστε να μάθουν για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, να δοκιμάσουν διάφορα είδη κρασιού και να εξερευνήσουν τον τοπικό πολιτισμό.

Αυτός ο τύπος τουρισμού μπορεί να προσφέρει μια πλούσια εμπειρία, καθώς οι επισκέπτες απολαμβάνουν όχι μόνο τη γεύση του κρασιού, αλλά και το περιβάλλον των αμπελώνων, τις πανοραμικές θέατρα, και τις τοπικές παραδόσεις. Οι οργανωμένες οινογευσίες, τα οινοποιεία που προσφέρουν ξεναγήσεις και δοκιμές, και οι οινοπαραγωγοί που μοιράζονται την εμπειρία τους μπορούν να κάνουν τον θεματικό τουρισμό στην οινογνωσία μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.
Κι αυτή είναι μια στόχευση που η Μεσσηνία μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει άμεσα μέσα από συνεργασίες!

Δημοφιλέστερα

To Top