ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Όταν οι έμποροι λένε “δεν πάμε καλά” είναι η κωδική ονομασία πως η δουλειά πήγε καλά»

ΜΕ ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΤΟ “ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ” ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ” ΟΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ…

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ ήταν χθες 12 Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων αλλά και στις οικονομικές «πληγές» που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Μάλιστα, αναφερόμενος στους έμπορους που αναφέρουν ότι η δουλειά δεν πάει καλά λόγω του δίμηνου λουκέτου, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για κωδική ονομασία ανάμεσα σε εμπόρους που σημαίνει ότι «η δουλειά πήγε καλά».

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «ξέρετε εμείς οι έμποροι, βάζω και τον εαυτό του γιατί εγώ πούλησα τα πρώτα μου βιβλία – μπορεί να με κοροϊδεύουν για αυτό, αλλά εγώ αισθάνομαι πολύ περήφανος – στην έκθεση βιβλίου όταν ήμουν 15 ετών. Είχα πάγκο με βιβλία και έκανα το πρώτο μου τζίρο, Λοιπόν, ξέρετε εμείς οι έμποροι είμαστε εκπαιδευμένοι.

Είναι κάπως σαν μέσα στο γονίδιο του εμπόρου, όταν σε ρωτάνε “πώς πας;” να λες πάντα ότι “δεν πάω και πάρα πολύ καλά”. Εγώ δεν ξέρω κανέναν έμπορο να λέει ποτέ πάω φανταστικά. Άρα αυτά που ακούσατε προηγουμένως για όσους ξέρουμε από το εμπόριο είναι η κωδική ονομασία ότι “η δουλειά πήγε καλά”. Λοιπόν, πράγματι από τις ηλεκτρονικές αγορές απεδείχθη ότι οι τρεις πρώτες μέρες πήγαν πάρα πολύ καλά».

Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης τόνισε ότι μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η οικονομία και η αγορά λειτουργεί, συμπλήρωσε βέβαια ότι θα έχουμε ένα δύσκολο 2020, με απώλειες στο τζίρο, έφερε ως παράδειγμα τον εαυτό του και τους βουλευτές που έδωσαν τη μισή  βουλευτική τους αποζημίωσης,  δηλώνοντας (στο 11.20′)

“Σε αυτή την κρίση όλοι  μας πρέπει να χάσουμε και από κάτι. Γιατί αφού πάμε σε χρονιά ύφεσης, όλοι μας θα βάλουμε πλάτη. Και αν όλοι βάλουμε πλάτη, θα μπορέσει η οικονομία μας να περάσει απέναντι, σαν μια γέφυρα μέσα από μια δύσκολη χρονιά”

Δείτε εδώ όλα όσα είπε (το σημείο με τους εμπόρους είναι στο 05:10)

To Top