ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ναι, πανηγυρίζουμε που είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο!

Εκτροχιάστηκε η συζήτηση στον ΣΚΑΪ, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εκνευρίζεται αφάνταστα από σχόλιο δημοσιογράφου.

Εκτός εαυτού βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όταν, την ώρα που παρέθετε αριθμητικά στοιχεία με τους νεκρούς ανά εκατομμύριο σε διάφορες χώρες, ώστε να τους συγκρίνει με της Ελλάδας (125 νεκροί ανά εκατομμύριο), ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου τον ρώτησε εάν στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για τα εν λόγω νούμερα στη χώρα μας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων άρχισε να φωνάζει, με τον μεταξύ τους διάλογο να εκτυλίσσεται ως εξής:

Γεωργιάδης: Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! Εσείς δεν ξέρω πώς πανηγυρίζετε στη ζωή σας.

Παπαδημητρίου: Να είμαι ζωντανός πανηγυρίζω.

Γεωργιάδης: Εγώ, ότι κυβερνάμε μια χώρα και είναι 12 φορές καλύτερη από Βέλγιο το πανηγυρίζω, ναι! Γιατί σώσαμε ανθρώπους, εντάξει;

Παπαδημητρίου: Πανηγυρίζετε 120 νεκρούς.

Γεωργιάδης: Σταματήστε την πτωματολογία. Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλη μέρα γκρίνια και κατηγορίες.

Παπαδημητρίου: Κύριε υπουργέ, τι λέτε. Νομίζω κάνετε λάθος.

Γεωργιάδης: Μαζευτείτε λίγο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάτε στο 3%, θα πάτε στο -23%.

Το τελευταίο σχόλιο προκάλεσε την παρέμβαση του παρουσιαστή της εκπομπής, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος είπε στην κ. Γεωργιάδη πως «ο κ. Παπαδημητρίου είναι δημοσιογράφος, όχι ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: “Χυδαία τυμβωρυχία- Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε”

Ο Υπουργός που πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση «έπεσε έξω» με το άνοιγμα του τουρισμού σήμερα δηλώνει με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί «είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο».

Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες.

Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία. Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε”.

ΚΚΕ: “Εξοργιστική και μακάβρια η σύγκριση νεκρών”

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει βολικές και επιλεκτικές συγκρίσεις με άλλες χώρες, για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι εξοργιστική και μακάβρια. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και σε άλλες χώρες, καταρρέουν τα δημόσια συστήματα υγείας, εξαιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της δήθεν ‘’αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα’’, που υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις», αναφέρει δηκτικά το ΚΚΕ, «για τις σημερινές δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη».

«Αν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει στα ακόμη πιο τραγικά επίπεδα άλλων χωρών, αυτό οφείλεται στους κοπιώδεις και συχνά αθόρυβους αγώνες, που έχουν γίνει για τη δημόσια υγεία, όλα αυτά τα χρόνια, αγώνες που σήμερα είναι πιο αναγκαίοι και επίκαιροι από ποτέ», καταλήγει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ο υπουργός Ανάπτυξης σήμερα το πρωί έδωσε τη χαριστική βολή στον κλάδο της εστίασης αποκλείοντας το άνοιγμα των καταστημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μας κυβερνά ο ιός”.
Η δήλωση αυτή συνιστά ομολογία ανικανότητας, ανεπάρκειας, τεκμηριώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς σχέδιο τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις. Οι “πανηγυρισμοί” του υπουργού για τον αριθμό των θυμάτων , είναι πραγματικά ανάξιοι σχολιασμού.

πηγή:ieidiseis.gr

To Top