ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργανάς: Αντιμετωπίσαμε 312 πυρκαγιές και κάηκαν 305 στρέμματα το 2019 στη Μεσσηνία

“ΖΗΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ + 30%, ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”

Επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πυροσβεστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, το πρωί, στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών, που ο Δήμος Καλαμάτας ανήγειρε πέρσι στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, έναντι του Εργατικού Κέντρου.

Αρχικά διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια μίλησε ο γιος του αδικοχαμένου Πυροσβέστη Αθανάσιου Καπούτση το 1965 στα Αρφαρά, δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Στην συνέχεια στο κτίριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας, ακολούθησε εκδήλωση απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώθηκε την 31η Οκτωβρίου, από τον Διοικητή της υπηρεσίας Πύραρχο Δημήτρη Γιωργανά, ο οποίος, μπροστά σε συναδέλφους του και επίσημους προσκεκλημένους, παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία με πίνακες, τονίζοντας ότι σημειώθηκαν μεν περισσότερα περιστατικά (συνολικά 312, αύξηση 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά) και κάηκαν 305 στρέμματα (μείωση 11%).
“Σε πολλούς υπήρχε η αίσθηση ότι δεν είχαμε πολλές πυρκαγιές φέτος, όμως αυτό δεν ισχύει”, ξεκίνησε τον απολογισμό του ο Πύραρχος Γεωργανάς. “Τα θετικά αποτελέσματα ήταν ότι πηγαίναμε στο αρχικό στάδιο και δεν είχαμε εξάπλωση των περιστατικών.
Ο κ.Γεωργανάς ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν ή εμπλέκονται στην κατάσβεση των πυρκαγιών κι ευχήθηκε να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία.

Γεωργανάς: “Ημέρα μνήμης, ευθύνης και περισυλλογής”


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΥΡΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ

Χαιρετισμό απεύθυναν ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κι ο τ.Υπαρχηγός του Σώματος Χαράλαμπος Αφάλης.

Χρυσομάλλης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πυροσβέστες

Αναστασόπουλος: “Ιδρύσαμε το Εθελοντικό κλιμάκιο Πεταλιδίου το οποίο βοηθάει”

Βασιλόπουλος: “Θα είμαστε δίπλα σας και θα σας στηρίζουμε”

Ακολούθησε μία σεμνή τελετή βράβευσης των εθελοντών που ενισχύουν το έργο της πυροσβεστικής.

To Top