ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργακοπούλου: “Δεν είναι δίκαιο, ούτε ισόνομο για τους μαθητές μας να διανύουν 30χλμ και μιάμιση ώρα με λεωφορείο για να πάνε σχολείο”

Διαμαρτυρία σε Καπέλιο

Διαμαρτυρία για τη μεταφορά των μαθητών στο Δήμο Οιχαλίας με μισθωμένα λεωφορεία απευθύνει με επιστολή της στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας η Δήμαρχος Οιχαλίας  Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, μεταφέροντας την αγανάκτηση γονέων και μαθητών που διανύουν καθημερινά δεκαδες χιλιόμετρα με το λεωφορείο από και προς το σχολείο τους, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τη μία ώρα μεσα στο λεωφορειο, ειδικα για τα παιδια των απομακρυσμένων χωριών. Η Δημαρχος υποστηρίζει οτι η επιλογη της περιφέρειας να γινεται η μεταφορα με λεωφορεία αντί ταξί, που ηταν πιο ευελικτα οδηγεί σε  καθημερινή ταλαιπωρία τους μικρούς μαθητές και ζητάει να επανεξεταστεί ο τρόπος μεταφοράς τους, κάνοντας λόγο για “ταλαιπωρία που δεν αντιπροσωπεύει ένα κράτος πρόνοιας με ίσες ευκαιρίες παιδείας”.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Από μεριάς μαθητών και γονέων ο Δήμος Οιχαλίας έχει γίνει δέκτης αγανάκτησης και παραπόνων για την φετινή αλλαγή μεταφοράς μαθητών. Η Δήμαρχος Οιχαλίας κ Γεωργακοπούλου με σχετικό έγγραφο της στο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ Καπέλιο επισήμανε πως η μεταφορά των μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία αντί για επιβατικά ΕΔΧ (ΤΑΞΙ) που γινόταν έως και πρόσφατα, έχει ως αποτέλεσμα ο χρόνος μεταφοράς των μαθητών να είναι δυσανάλογος της απόστασης .Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν οι επικείμενες καιρικές συνθήκες του χειμώνα που θα καταστήσουν δυσκολότερη την όλη κατάσταση.

“Δεν είναι δίκαιο, ούτε και ισόνομο για τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών να πρέπει να διανύουν αποστάσεις άνω των 30 χιλιομέτρων σε χρονικό διάστημα των 80 με 90 λεπτών”

Η ταλαιπωρία τους είναι τέτοια που πλέον στην εποχή που ζούμε δεν αντιπροσωπεύει ένα κράτος πρόνοιας με ίσες ευκαιρίες παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί, πως η μεταφορά των νηπίων καθίσταται δυσκολότερη αν και υπάρχει συνοδός στο λεωφορείο ,οι αποστάσεις είναι και πάλι μεγάλες.

“Προκειμένου να υπάρχει μικρότερο οικονομικό κόστος δεν θα πρέπει να θυσιάζουμε ή να παραγκωνίζουμε τις έννοιες όπως ισότητα, ισονομία, την ανάπτυξη και πρόοδο των παιδιών που τυγχάνει να μην διαμένουν σε αστικά κέντρα”

Εν κατακλείδι η Δήμαρχος ζήτησε από την Π.Ε Μεσσηνίας να επανεξετάσουν το θέμα αυτό, ευελπιστώντας στις περιπτώσεις αυτές που απαιτείται ,να κινηθούν στην κατεύθυνση της παύσης της ταλαιπωρίας πολλών μαθητών και μαθητριών.

Γεωργακοπούλου: “Δεν είναι δίκαιο, ούτε ισόνομο για τους μαθητές μας να διανύουν 30χλμ και μιάμιση ώρα με λεωφορείο για να πάνε σχολείο”
To Top