Βιβλίο

«Γεωγραφία της μνήμης» του Πέτρου Θέμελη: Παρουσιάζεται το Σάββατο στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης

Για το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, μεταφέρεται η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Γεωγραφία της μνήμης» του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, η οποία είχε αναβληθεί λόγω των πυρκαγιών και των απαγορεύσεων που υπαγόρευε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η εκδήλωση θα γίνει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το βιβλίο «Γεωγραφία της μνήμης» 50 κείμενα, αποτελεί μία έκδοση του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τον Σύλλογο.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα μιλήσει για τον Πέτρο Θέμελη ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης. Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί Όλγα Αλεξανδροπούλου και Κώστας Χαλκιάς, ενώ ο θεατρολόγος και καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Μιχαλόπουλος θα διαβάσει απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου που έχει κάνει ο διακεκριμένος νησιώτης ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσική από τους: Γεωργία Τσολάκη στο βιολί, Έλλη Φιλίππου στο τσέλο, Γιάννης Μανωλακάκης στο κλαρινέτο.

 

«Γεωγραφία της μνήμης» του Πέτρου Θέμελη: Παρουσιάζεται το Σάββατο στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης
To Top