ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεννηματά: “Η Αγορά χρειάζεται άμεσα μέτρα στήριξης – Η Κυβέρνηση χτίζει μια νέα Ελλάδα για λίγους”

“Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ”“ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Μεσσηνίας είχε το μεσημέρι η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Η κ.Γεννηματά έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, παρουσία μελών του ΔΣ και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις που έγιναν παρουσία των τοπικών ΜΜΕ ακολούθησε τρίωρη συζήτηση για θέματα οικονομικά αλλά και διαχείρισης της πανδημίας, η οποία προκάλεσε και προκαλεί αρκετά προβλήματα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Κατά σειρά ο καθένας εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα προβλήματα στον κλάδο και στον τομέα του, όπως στον εμπορικό κόσμο, τον χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας, των εξαγωγών και της επιχειρηματικότητας γενικότερα.

Από την πλευρά της η κ.Γεννηματά ήταν επικριτική για την υποστήριξη που παρείχε η Κυβέρνηση συνολικά σε όλες τις επιχειρήσεις και τόνισε πως η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, οδηγεί σε ένα μοντέλο με φτωχούς εργαζόμενους, λουκέτα και μαζική ανεργία, ενώ αναφερόμενη στο εργασιακό νομοσχέδιο, είπε ότι “οι εργασιακές σχέσεις απορρυθμίζονται, τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώνονται, οι συλλογικές συμβάσεις υπονομεύονται και τελικά οι ασύδοτοι εργοδότες είναι αυτοί που κερδίζουν”. Τέλος ανέφερε ότι επιβάλλονται πρόσθετα άμεσα μέτρα, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία, ελάφρυνση φορολογικών βαρών και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε στην κ.Γεννηματά δυο αναμνηστικά δώρα, ένα βιβλίο για την Μεσσηνία και μια καλαίσθητη διακοσμητική ελιά για το γραφείο της.

To Top