Οίνος & Αποστάγματα

Γευσιγνωσία με “πάντρεμα” Σκωτσέζικου ουίσκι – Μεσσηνιακού ελαιολάδου στο bar “Κύτταρο”!

Για πρώτη φορά στην πόλη της Καλαμάτας, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 18:00 το απόγευμα, θα γίνει γευσιγνωσία ουίσκι με ελαιόλαδο και ελιά!

Το bar Κύτταρο στην οδό Αμφείας, σε συνεργασία με το “Τροφοπωλείο 51” του Γιώργου Κουτέλα και το “Ελλαδικό”, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που βγάζει το ελαιοτριβείο του Στάθη Μπαρούνη, θα επιχειρήσουν το “πάντρεμα” του ελαιολάδου, του θησαυρού της Μεσσηνίας, με το “χρυσάφι” της Σκωτσέζικης γης!
Κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά δοκιμάζοντας παράλληλα με 5 διαφορετικά ουίσκι από τη Σκωτία, ελιές γεμιστές και συνδυασμούς μέχρι λάδι και σοκολάτα!

Θα δοκιμαστούν:

1.knockando 12 y.o

Χρονολογημένο single malt από το αποστακτήριο Knockando στο Speyside. Έχει ωριμάσει για 12 χρόνια και αυτό έχει αναδείξει την τυπικότητά του. Αναδύει όμορφα αρώματα γλυκών φρούτων και μπαχαρικών, διατηρώντας το χαρακτηριστικό καπνιστό στοιχείο του ουίσκυ. Πίνεται σκέτο ή με μερικές σταγόνες μεταλλικό νερό.

2.tamdu 10 y.o
Πολυβραβευμένο single malt από το Speyside που έχει παλαιώσει για 10 χρόνια σε βαρέλια από sherry. Υποδειγματικά στρογγυλό και γλυκόπιοτο, με τυπική αρωματικότητα και μεγάλη διάρκεια. Το “ρετρό” μπουκάλι του κλέβει πάντα τις εντυπώσεις. Απολαύστε το αυστηρά σκέτο

3.highland park 12 y.o
Ένα από τα singlemalts αναφοράς, για τον “γλυκό”, μελένιο του χαρακτήρα και τη μεταξένια υφή στο στόμα. Πίνεται σκέτο ή με λίγο νερό, ακόμα και με ένα μικρό παγάκι.

4.ben nevis 10 y.o
Δημοφιλές σπανιο single malt από τα Δυτικά Highlands

5.glenfiddich project xx
Πρόκειται για την δεύτερη κυκλοφορία της πειραματικής σειράς του Glenfiddich, για την οποία συνεργάστηκαν 20 Malt Masters, από όπου και το όνομα ΧΧ. Καθένας από αυτούς επέλεξε ένα απόσταγμα από τα χιλιάδες που ωριμάζουν στα βαρέλια του αποστακτηρίου, και στη συνέχεια ο Malt Master Brian Kinsman πάντρεψε τα 20 αποστάγματα δημιουργώντας το συγκεκριμένο Whisky, το οποίο χαρακτηρίζεται από φρουτώδη αρώματα μήλου και αχλαδιού, βανίλια, χρυσή ζάχαρη και γλυκόριζα. Στο στόμα διαθέτει απαλή υφή και γευστικό βάθος, ενώ η επίγευση είναι μεγάλης διάρκειας με γλυκές νότες δρυός.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο bar Kyttaro, από τις 18:00 και μετά!

Γευσιγνωσία με “πάντρεμα” Σκωτσέζικου ουίσκι – Μεσσηνιακού ελαιολάδου στο bar “Κύτταρο”!

Δημοφιλέστερα

To Top