ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΕΘΑ: «Αμετάβλητη η κατάσταση» – Ερντογάν: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Αν. Μεσόγειο»

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίασαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για περισσότερες από τρεις ώρες και αποφάσισε ότι δεν έχει πρόθεση να κάνει βήμα πίσω.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, αναφέρεται πως σε ό,τι αφορά στην ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η «ξεκάθαρη αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Τουρκία εκφράζει την ξεκάθαρη αποφασιστικότητα της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο, «όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».
Παράλληλα, όσον αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο άρθρο 4, η Τουρκία δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε χώρες που αγνοούν την ύπαρξη της τουρκικής κοινότητας και τα δικαιώματά της να πλήξουν το περιβάλλον αστάθειας και σταθερότητας.

ΓΕΕΘΑ: «Αμετάβλητη η κατάσταση» – Ερντογάν: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Αν. Μεσόγειο»
To Top