Τροφή για σκέψη

Gazebo ή αλλιώς αντίσκηνο στην παραλία με 25 ευρώ!

Μια μεταμοντέρνα εκδοχή του αντίσκηνου έχει κάνει τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή της στις ελληνικές παραλίες, με πρώτη διδάξασα τη Μύκονο. Πρόκειται για τα gazebo, ένα είδος κιόσκι, που ήδη έκανε εμφάνιση και στην παραλία της Καλαμάτας.

Μια εξεζητημένη μορφή και αντίληψη ηλιοθεραπείας. Μια ολόκληρη τέντα, με κουρτίνες περιμετρικά, με ξαπλώστρες, τραπεζάκι και πλαστικές πολυθρόνες πάνω σε ξύλινο πάτωμα 3×3 περίπου.
Λεπτομέρεια: Οι κουρτίνες ανοίγουν ανάλογα με τη διάθεση και κλείνουν με φερμουάρ, αφήνοντας έξω τα αδιάκριτα βλέμματα και παρέχοντας μια ψευδαίσθηση ιδιωτικότητας. Αυτά στην “εκπληκτική” τιμή των 25 ευρώ την ημέρα!

Που σημαίνει ότι παίρνεις την παρέα σου, την αράζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ στο gazebo, κλείνεις και τις κουρτίνες το μεσημέρι, παίρνεις και έναν υπνάκο, και έχεις μπάνιο και σιέστα παρά θιν’αλός με 25 ευρώ την ημέρα
Μάλιστα, επειδή οι ιθύνοντες προβλέπουν συνωστισμό, δίνουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να κλείσουν ρεζερβέ τα 9 τμ αντίσκηνο στην παραλία.

Τα gazebo, που παραπέμπουν στις σκηνές των βεδουίνων στην έρημο, έχουν έρθει σε κάποιες πολυσύχναστες παραλίες τα τελευταία χρόνια, καθώς η φιλοσοφία τους εδράζεται στις luxury και πριβέ διακοπές δίπλα στο κύμα. Ωστόσο, η επέλαση των Gazebo μοιάζει παράταιρη με το περιβάλλον και την παραλία.

Κλείνεις το gazebo για μια ημέρα και αισθάνεσαι ο άρχοντας της παραλίας! Ένας σαουδάραβας πρίγκιπας, χωρίς όμως τις καμήλες, τα πετροδόλαρα και το κότερο…

Έστω και για λίγο η ψευδαίσθηση της χλιδής, του ξεχωριστού, της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας, για σένα που είσαι ο προνομιούχος της τέντας, σου δίνει μια άλλη αίσθηση, έναν άλλο αέρα…υπεροχής, σε σχέση με τον φτωχό συγγενή που συνωστίζεται με άλλους 5 παραδίπλα κάτω από την κλασική μικρή ομπρελίτσα θαλάσσης.

Ας μη γελιόμαστε, η φιλοσοφία των gazebo πηγάζει απο την όσο το δυνατόν επωφελέστερη οικονομικά αξιοποίηση του αιγιαλού από τον κάθε επιχειρηματία.

Σε κάποιους αρέσει αυτή η αίσθηση χλιδής και ιδιαίτερης περιποίησης και χρυσοπληρώνουν τα 9 τ.μ παραλίας.
Για κάποιους άλλους η ιδέα ότι θα κάνουν μπάνιο και θα καθίσουν σε 9 τμ παραλίας έναντι 25 ευρώ την ημέρα, επειδή έχει πάτωμα και τέντα, φαντάζει εφιαλτική και εξωφρενική, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεροκάματο. Συν τα επιπλέον έξοδα [καφέδες, σάντουιτς κλπ] και ο λογαριασμός ανεβαίνει, και πληρώνεις τελικά το μπάνιο στην τιμή του δίκλινου!
Βεβαίως, υπάρχει και η άλλη πλευρά, που έχει να διαθέσει 25 ευρώ για να απολαύσει ένα μπάνιο στη θάλασσα. Γούστα είναι αυτά και επιλογές. Οπότε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…

Μαίρη Περδικέα

Gazebo ή αλλιώς αντίσκηνο στην παραλία με 25 ευρώ!
To Top