Αθλητισμός

Γ’ Εθνική: Φωνή αγωνίας των προπονητών- Μαντζούνης: Ελπίζουμε σε επανεκκίνηση

Πρωτοβουλία για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση ανέλαβαν οι προπονητές της Γ’ Εθνικής.

Σε συνεννόηση με την Πανελλήνια Ένωση προπονητών Ποδοσφαίρου, συνέταξαν επιστολή την οποία απέστειλαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς, αθλητική πολιτική ηγεσία και Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να πιέσουν για την επανέναρξη του πρωταθλήματος που έχει αφήσει στην αγωνία περισσότερα από 130 σωματεία και 3.500 ποδοσφαιριστές σε όλη την Ελλάδα.

Τους προπονητές στην Πελοπόννησο συντόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης προπονητών Μεσσηνίας, τεχνικός του Διαβολιτσίου Αλέξης Μαντζούνης, ο οποίος ήρθε σε συνεννόηση με την πλειοψηφία των συναδέλφων του και όλοι συνυπέγραψαν την κοινή δήλωση, μαζί με τους προπονητές από όλη την Ελλάδα.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους και για εμάς τους προπονητές. Ζητάμε απο τους αρμοδίους να στρέψουν την προσοχή τους σε μια κατηγορία που η αναβολή της αγωνιστικής δράσης επηρεάζει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειών. Ελπίζουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να γυρίσουμε και πάλι στα γήπεδα και στην κανονικότητα της ζωής μας“, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μαντζούνης.

Η επιστολή την οποία υπογράφουν 80 προπονητές:

ΘΕΜΑ: «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου (Π.ΕΠ.Π.) στην πρωτοφανή κρίση που βιώνει ο αθλητισμός, λόγω του COVID-19, που έχει ως αποτέλεσμα την αποχή σε όλα τα αθλήματα αλλά και σε πολλά επαγγέλματα που συνυπάρχουν με τον αθλητισμό, επιθυμεί να εκφράσει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της σε όλους τους συνάδελφους προπονητές.

Παράλληλα με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE, για την οποία έχουμε ενημερωθεί, θα θέλαμε να εκφράσουμε την επιθυμία μας για την εύρεση λύσης με σκοπό την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για όλους τους συμμετέχοντες.

Στην Κατηγορία αυτή που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του ερασιτεχνικού με το επαγγελματικού ποδοσφαίρου, συμμετέχουν 138 σωματεία από όλη την Ελλάδα με περίπου 300 προπονητές (τεχνικό επιτελείο) και 3.500 περίπου ποδοσφαιριστές, που εκπροσωπούν νομούς και κωμοπόλεις.

Καθότι Αθλητισμός και Πολιτισμός αποτελούν έννοιες ταυτόσημες, πρώτη η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι κατάλληλες συνθήκες επανέναρξης των πρωταθλημάτων, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των σωματείων, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ερασιτεχνικά σωματεία.

Την ώρα που το ποσοστό των αθλούμενων της χώρας που απασχολείται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αγγίζει το 80%, όλοι οι αθλούμενοι βιώνουν καθημερινά την ψυχολογική και οικονομική εξαθλίωση όσο μένουν μακριά από τα γήπεδα. Αξίζει, λοιπόν, σε όλους όσοι ασχολούνται με αυτόν, οι οποίοι όλο αυτό τον καιρό έχουν τηρήσει ευλαβικά όλα τα μέτρα της πολιτείας, να επανέλθουν στην κανονικότητα. Ήρθε η ώρα να επιδείξουμε όλοι την ανάλογη υπευθυνότητα έτσι ώστε να επιστρέψουμε στα γήπεδα

Έπειτα από επικοινωνία με μεγάλο αριθμό προπονητών ανά την επικράτεια, οι οποίοι εκφράζουν την επιθυμία τους για επανεκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, σας παραθέτουμε την λίστα με τα ονόματα των προπονητών της Γ’ Εθνικής που συναινούν με την επιστολή αυτή αναμένοντας τις ανάλογες ενέργειες από μέρους σας.

Γ’ Εθνική: Φωνή αγωνίας των προπονητών- Μαντζούνης: Ελπίζουμε σε επανεκκίνηση
To Top