Αθλητισμός

Γ’ Εθνική: Δύο στους τρείς κερδίζουν στο φινάλε- Τα σενάρια στη μάχη της παραμονής

Σε Αίγιο, Βάρδα και Μελιγαλά τα ματς που “καίνε” για την παραμονή

Σαν την διαφήμιση του Λαϊκού λαχείου “δύο στους τρεις κερδίζουν” μοιάζει η τελευταία αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3/4.

Mε την Παναχαϊκή πρωταθλήτρια, τον Τηλυκράτη στη 2η θέση και τον ΑΟ Διαβολιτσίου στην 3η, η προσοχή στρέφεται στην ομάδα που θα υποβιβαστεί μεταξύ του Διαγόρα Βραχνεΐκων, του Παναγρινιακού και του Ναυπακτιακού Αστέρα, ο οποίος παρότι κατέχει την 5η θέση μετά από 23 αγώνες δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του.

Στα τοπικά έχουν υποβιβαστεί ήδη οι Εθνικός Σκουλικάδου, ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειος, Αναγέννηση Άρτας και ο Αμβρακικός Λουτρού ο οποίος έχει αποχωρήσει.

Οι εμπλεκόμενες ομάδες στα σενάρια του υποβιβασμού είναι τρεις καθότι στον όμιλο των ομάδων βρίσκεται και ο Αχέρων Καναλακίου, ο οποίος όμως θα πάρει χωρίς αγώνα το τρίποντο απέναντι στον Αμβρακικό Λουτρού και από τους 37 βαθμούς στους οποίους βρίσκεται θα ανέβει στους 40 και θα βρίσκεται και του χρόνου στην κατηγορία.

Ο Παναγρινιακός και ο Ναυπακτιακός Αστέρας κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Ο Παναγρινιακός βρίσκεται στην 7η θέση που εξασφαλίζει παραμονή με 36 βαθμούς και αγωνίζεται στο Αίγιο απέναντι στον ήδη υποβιβασμένο Παναιγιάλειο. Ο Ναυπακτιακός Αστέρας βρίσκεται στους 38 βαθμούς και θέλει έναν τουλάχιστον στην επίσης υποβιβασμένη Βάρδα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του.

Στη χειρότερη θέση από όλους βρίσκεται ο Διαγόρας Βραχνεΐκων (8η θέση με 35 βαθμούς) που αγωνίζεται στο Μελιγαλά κόντρα στον ΑΟ Διαβολιτσίου. Με ήττα θα υποβιβαστούν ότι κι αν γίνει στα άλλα ματς ενώ ακόμα και με νίκη δεν είναι σίγουροι και θα περιμένουν συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Στα θετικά σενάρια για τον Διαγόρα Βραχνεΐκων είναι οι πιθανές ισοβαθμίες καθώς υπερτερεί τόσο του Παναγρινιακού όσο και του Ναυπακτιακού Αστέρα.

26η αγωνιστική (3/4)
Τηλυκράτης – Αίας Γαστούνης
Παναιγιάλειος – Παναγρινιακός
ΑΟ Διαβολιτσίου – Διαγόρας Βραχνεΐκων
Παναχαϊκή – Αναγέννηση Άρτας
ΠΑΟ Βάρδας – Ναυπακτιακός Αστέρας
Αχέρων Καναλακίου – Αμβρακικός Λουτρού
Ρεπό: Εθνικός Σκουλικάδου

Βαθμολογία
1. Παναχαϊκή (2
3) 53
———————————–
2. Τηλυκράτης (23) 49
3. ΑΟ Διαβολιτσίου (2
3) 44
4. Αίας Γαστούνης (23) 39
5. Ναυπακτιακός Αστέρας (23) 38

6. Αχέρων Καναλακίου (23) 37
7. Παναγρινιακός (2
3) 36
———————————
8. Διαγόρας Βραχνέΐκων (23) 35
9. Εθνικός Σκουλικάδου (24) 32
10. ΠΑΟ Βάρδας (2
3) 21
11. Παναιγιάλειος (23) 19
12. Αναγέννηση Άρτας (2
3) 19
13. Αμβρακικός Λουτρού (2
3) 1

 

Γ’ Εθνική: Δύο στους τρείς κερδίζουν στο φινάλε- Τα σενάρια στη μάχη της παραμονής
To Top