ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα – γράμματα! ΤΩΡΑ επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας”

TI ANAΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μάρτη το απόγευμα η συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, που καλούσαν το συνδικάτο οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας, το συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Μεσσηνίας, το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το συνδικάτο επισιτισμού – τουρισμού – ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας και η επιτροπή φοιτητών Μεσσηνίας, με σύνθημα: “Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα – γράμματα! ΤΩΡΑ επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας”. Στην κινητοποίηση τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Οικονομόπουλος μέλος της επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας, ο Βασίλης Νικολακόπουλος από το Συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού-ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας και ο Γιάννης Τζαβάρας αντιπρόεδρος του νεοσύστατου συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Ν.Μεσσηνίας.

Την Κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

“Οι συγκλονιστικές εικόνες στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ με τα ασθενοφόρα να κάνουν ουρές χτυπάνε συναγερμό! Τώρα να δώσουμε την δική μας μάχη στο πλευρό των υγειονομικών μας, για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων, για την ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των παιδιών μας. Να μην χαθεί ώρα. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ του ιδιωτικού τομέα Υγείας!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα του λαού!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

· Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.

· Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.

· Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

· Μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

· Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, καθώς και στα σούπερ μάρκετ, όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, με τακτικά τεστ για covid19.

· Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

· Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

· Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».

· Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας του Νομού μας, με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

· Ενίσχυση του τομέα καθαριότητας στα Νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας, στην Εκπαίδευση και σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών του Δημοσίου, (Δήμο Περιφέρεια), με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με πλήρες ωράριο εργασίας.”

Ακολούθησε πορεία:

To Top