ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Φωτιές” άναψε η πλατφόρμα “Εκλογές 2021”-Τι απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών

“ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ “ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ”

Αναστάτωση που έρχεται να προσθέσει στη φημολογία και τα σενάρια σχετικά με διενέργεια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, προκλήθηκε χθες το πρωί, όταν στην πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών, εμφανίστηκε ο τίτλος «Εκλογές 2021»! Ειδικά μια μέρα μετά την τηλεοπτική συνέντευξη και την κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του πρωθυπουργού ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών.

Η πλατφόρμα “Μάθε που ψηφίζεις” κατέβηκε λίγη ώρα αργότερα και το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απέδωσε το θέμα σε «τεχνικό λάθος στον σχεδιασμό του συστήματος», το οποίο έγινε «κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup)».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Διευκρινίσεις σχετικά με σφάλμα που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα του ΥΠΕΣ «Μάθε που ψηφίζεις»

Αναφορικά με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σχετικά με την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις» στην οποία εμφανίστηκε για λίγη ώρα ο τίτλος «Εκλογές 2021» επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών.

Άμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της ιστοσελίδας, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε.

Η πλατφόρμα συνεχίζει να «τρέχει» κανονικά και έχει επανέλθει στην πρότερη μορφή της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της έχει χαρακτήρα αρχείου.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

“Φωτιές” άναψε η πλατφόρμα “Εκλογές 2021”-Τι απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών
To Top