ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Βασιλίτσι: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή- Σε ύφεση η πυρκαγιά

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:20

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Προϊστάμενο και Συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή κι από την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο και σε ύφεση, ενώ ακόμα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με εγκαταστάσεις και πεζοπόρα, αφού υπάρχουν 2-3 μικρά ενεργά μέτωπα.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ

Ο αέρας την τελευταία ώρα δυνάμωσε και δυσχεραίνει την κατάσβεση ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης. Η φωτιά έχει κάψει με μια πρώτη εκτίμηση πάνω από 700 στρέμματα δασικής έκτασης, θάμνους, ελιές αλλά κι αμπελώνες, σε μια έκταση ανάμεσα στο Βασιλίτσι και την Χρυσοκελλαριά.

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Όλο το βράδυ θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης από τους Δήμους με υδροφόρες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντές και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας.

Το χρονικό της φωτιάς που ξέσπασε μεταξύ Χρυσοκελλαριάς και Βασιλιτσίου στις 15:45 το μεσημέρι

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΩΡΑ 4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ 2 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ-ΜΑΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ 

Φωτιά ξέσπασε στις 15:45 στο Βασιλίτσι Κορώνης. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από όλες τις γύρω περιοχές κι από την Καλαμάτα. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 12 πυροσβεστικά οχήματα, δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.  ‘Ηδη οι ρίψεις τους ήταν καθοριστικές για την έκβαση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά τώρα *18:20, φωτό Βαλάντη Λευτάκη

Νεότερη ενημέρωση: 18.20

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Βασιλίτσι. Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στο σημεί αυτή την ώρα επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

KAI ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΣΤΙΑ ΦΩΤΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΚΕΛΑΡΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει κι άλλη εστία φωτιάς, που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα προς την Χρυσοκελλαριά…
Στην περιοχή έχουν σπεύσει και δυνάμεις της Αστυνομίας για εκτροπή κυκλοφορίας όπου χρειαστεί.

 

To Top