ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η φωτιά στο σπίτι της τρίτεκνης οικογένειας αποκάλυψε το δράμα!

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ Η ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΙΝΕΙΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2017 ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!

Από θαύμα γλίτωσε μια οικογένεια όταν χθες βράδυ πήρε φωτιά το σπίτι τους στην οδό Τηλεμάχου στην Αγία Παρασκευή Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, γύρω στις 23.30 το βράδυ ξέσπασε φωτιά στην κρεβατοκάμαρα της οικογένειας και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και στο παιδικό δωμάτιο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Η μητέρα των τριών παιδιών που έμεναν στο σπίτι τα έβγαλε έξω γρήγορα όταν αντιλήφθηκε ότι η φωτιά επεκτείνεται. Το ένα παιδί της ηλικίας 12 ετών υπέστη ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και το πόδι του, ευτυχώς όμως είναι καλά στην υγεία του, όπως και τα άλλα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έφτασε αμέσως στο σπίτι, ωστόσο η φωτιά είχε ήδη προλάβει να κάψει τα δύο υπνοδωμάτια.
Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ MESSINIALIVE ΣΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ωστόσο, η επόμενη ημέρα στο καμένο σπίτι της οικογένειας αποκάλυψε το δράμα που ζει. Το MessiniaLIVE βρέθηκε στο καμένο σπίτι και ήρθαμε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει αυτή η οικογένεια με τα τρία μικρά παιδιά της, ηλικίας 7, 9 και 12 ετών. Το σπίτι δεν ηλεκτροδοτείται- έχει κοπεί το ρεύμα- και δεν υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές. Εκτιμάται ότι η φωτιά ξέσπασε από κερί που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να βλέπουν τα παιδιά το βράδυ και να διαβάζουν!
Όπως μας εξήγησε η μητέρα των παιδιών, τα παιδιά ζητούσαν κερί για να βλέπουν, το κερί έπεσε σε κάποια ρούχα και από εκεί ξεκίνησε το κακό…

Εν έτει 2017 δυστυχώς υπάρχουν σπίτια και οικογένειες με μικρά παιδιά ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας!

Άμεσα πρέπει να ενημερωθεί η Πρόνοια και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας για να στηρίξουν αυτή την οικογένεια, που μέσα σε μία νύχτα έχασαν το σπίτι τους, κάηκαν τα ρούχα τους, και τα παιχνίδια των παιδιών, ενώ είναι άγνωστο πότε και πως θα αποκατασταθούν αυτές οι ζημιές στο σπίτι της οικογένειας, καθώς πρόκειται για φιλότιμους ανθρώπους, περήφανους, του μεροκάματου. Προσωρινά η οικογένεια βρήκε στέγη σε συγγενείς, όμως πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς για να μπορέσουν να φτιάξουν το σπίτι τους και να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων, Χρήστος Κορομηλάς, μιλώντας στο MessiniaLIVE, δήλωσε γνώστης της κατάστασης και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους φορείς που είναι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν, προκειμένου να βοηθήσουν αυτή την οικογένεια με τα τρία παιδιά της για ένα εύλογο διάστημα, έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στο σπίτι και μπορέσουν να ξαναμπούν. Επίσης δήλωσε πως τα ρούχα και τα παπούτσια της τρίτεκνης οικογένειας και το φαγητό τους αναλαμβάνει ο Σύλλογος Τριτέκνων.
Επίσης απηύθυνε έκκληση όποιος μπορεί να βοηθήσει σε ηλεκτρικές συσκευές ή παιδικά κρεβατάκια να στηρίξει την οικογένεια για να μπορέσει να λειτουργήσει πάλι το νοικοκυριό τους.
Η οικογένεια δεν ζητάει τον οίκτο κανενός. Το γεγονός ότι η ζωή τους τα έφερε δύσκολα, και τώρα κάηκε και το σπίτι τους, δεν σημαίνει ότι είναι αφημένοι στο έλεος του Θεού.
Η οργανωμένη πολιτεία (Δήμος Καλαμάτας-Υπηρεσίες Πρόνοιας- ΔΕΗ) πρέπει να εγκύψει στο θέμα και να στηρίξουν μέσα από τα προγράμματά τους την τρίτεκνη αυτή οικογένεια. Θα μπορούσε ο καθένας μας να είναι στη θέση τους…

ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος, Μαίρη Περδικέα

To Top