ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Μαθία Μεσσήνης: Εκκενώνονται προληπτικά σπίτια στο χωριό λόγω του καπνού

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:35

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από τις δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο, με την φωτιά να έχει ακόμα 1-2 ενεργά μέτωπα, ενώ καθοριστική είναι και η συμβολή των εναέριων μέσων. Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και θα γίνει αγώνας δρόμου ώστε να τεθεί υπό έλεγχο την επόμενη ώρα, με τους ανέμους στην περιοχή να πνέουν 4-5 μποφόρ. Κάποια σημεία είναι δύσβατα και οι δρόμοι στενοί και παρατηρείται συνωστισμός από οχήματα στους αγροτικούς δρόμους.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν εκτός από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις της ΠΥ, εθελοντικές ομάδες, κάτοικοι, δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ ήρθαν δυνάμεις από την Αρκαδία και την Ηλεία.

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Μαθίας του Δήμου Μεσσήνης.

Η περιοχή είναι δύσβατη και σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, γιατί φυσάει δυνατός άνεμος με κατεύθυνση προς την κατοικημένη περιοχή η οποία απέχει μεν αρκετά μέτρα αλλά η φωτιά “απλώνει”.

Σκληρή μάχη δίνουν οι Πυροσβέστες για να περιορίσουν την φωτιά και να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Με εντολή της Πολιτικής προστασίας η Αστυνομία και η Πυροσβεστική  εκκενώνουν το χωριό λόγω του πυκνού καπνού κυρίως που κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Η φωτιά είναι μακριά από το χωριό.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει το χωριό

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα μέσα στο χωριό από τους πυκνούς καπνούς-Με εντολή της Πολιτικής Προστασίας διατάχθηκε εκκένωση του χωριού

ΙΣΧΥΡΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ

Στη μάχη για την κατάσβεσή της έχουν σπεύσει 37 πυροσβέστες, και 13 οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα αλλά και υδροφόρα του Δήμου Μεσσήνης και μηχανήματα έργου, αλλά και από αέρος ισχυρή δύναμη με 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Στο σημείο κοντά βρίσκεται και μια δεξαμενή νερού της Πυροσβεστικής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ – 13:00

 

To Top