Φωτιά στη Μάνη: Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Αγ.Κυπριανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Μάνη: Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Αγ.Κυπριανό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΓΗΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ (21:20)

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (00:25)

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης, ενημερωθήκαμε ότι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση κι ακόμα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή.
Το πρωί θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Ένα δύσκολο βράδυ για τις δυνάμεις πυρόσβεσης με τον καιρό να είναι σύμμαχος αφού δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στον Άγιο Κυπριανό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στη Μάνη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού. Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το χωριό Κοκκάλα και είναι παραθαλάσσιο

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα στην περιοχή βρίσκονται 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο οχτώ λουόμενοι, λόγω των πυκνών καπνών.

Το χωριό έχει μόνο 48 μόνιμους κάτοικους αλλά το καλοκαίρι επιστρέφουν και όσοι μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Φωτιά στη Μάνη: Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Αγ.Κυπριανό

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: 20:30

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση και χαμηλή βλάστηση, κοντά στο χωριό του Αγίου Κυπριανού, στην Ανατολική Μάνη.

Η εικόνα που έχει η Πυροσβεστική είναι πως δεν κινδυνεύουν άμεσα τα σπίτια παρά την εγγύτητα του πύρινου μετώπου, καθώς δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ πριν λίγο σταμάτησαν τις πτήσεις τα τρία αεροσκάφη και το ελικόπτερο.

Φωτιά στη Μάνη: Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Αγ.Κυπριανό
To Top