ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα με 538 επιβαίνοντες και 74 άτομα πλήρωμα

NEOTEΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 9:45
Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των 538 επιβατών του Champion Olympic στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άρχισε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου,ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγεία της Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη σιτγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου
Φωτιά έχει ξεσπάσει σε πλοίο της ΑΝΕΚ στις 7:50 με 538 επιβάτες και 293 οχήματα ανοιχτά της Κέρκυρας προς Βενετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το Olympic Champio της ANEK LINES. Εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ενώ η φωτιά στο γκαράζ σύμφωνα με το πλήρωμα είναι υπό έλεγχο, ενώ δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός μέχρι τώρα.

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα με 538 επιβαίνοντες και 74 άτομα πλήρωμα
To Top