ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά πάνω από τη Λαγκάδα Δυτικής Μάνης- 100 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της “ΓΑΙΑ”

ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ανεξέλεγκτη καίει πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, πάνω από τη Λαγκάδα του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η φωτιά που καίει όλες αυτές τις ώρες δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα (17.30) δεν έχουν πετάξει για κατάσβεση εναέρια μέσα.

 

Η φωτιά αυτή την ώρα (17.30) όπως την καταγράφει ο δορυφόρος του zoom earth-To μεγάλο μέτωπο που διακρίνεται δεξιά είναι η φωτιά που καίει εδώ και τρεις μέρες και έφτασε μέχρι το Γύθειο-Να σημειωθεί οτι η φωτιά πάνω από την Λαγκάδα δεν πρόκειται για νέα εστία, αλλά έχει σχέση  με το υφιστάμενο μεγάλο μέτωπο (της Καστανιάς που έφτασε στο Γύθειο) που απ’ότι φαίνεται επεκτείνεται βορειοδυτικά, καθώς άλλαξε κατεύθυνση ο αέρας και επιστρέφει προς Μεσσηνία

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΑΤΟΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ “ΓΑΙΑ” 

http://www.facebook.com/100001615481729/videos/581735886165671/

Νωρίτερα, το πρωί η Ομάδα Εθελοντών-Διασωστών της “ΓΑΙΑ” Μάνης, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι, και ζητούσε εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Στην έκκλησή της η “ΓΑΙΑ” ανέφερε τα εξής:
Δημιουργία πεζοπόρου τμήματος πυρόσβεσης για την αντιμετωπίσει ανεξέλεγκτη πυρκαγιά σε περιοχή πάνω από την Λαγκάδα δυτικής Μάνης.
Όσοι μπορούν να βοηθήσουν να έρθουν στη βάση της Γαίας σήμερα 07/08 μέχρι τις 5 το απόγευμα. Απαραίτητο είναι να φέρουν κατάλληλη ένδυση (μακρύ παντελόνι και μακρυμάνικο ) υπόδηση και φακό.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 27210 79199″.

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΖΩΝΗ 300 ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ “ΓΑΙΑ”

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, των κατοίκων της περιοχής, καθώς ανταποκρίθηκαν πάνω από 100 άτομα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της “ΓΑΙΑ”, Κώστα Ξυδέα, που μίλησε στο MessiniaLive,  50 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη βάση της “ΓΑΙΑ” στον Άγιο Νικόλαο, και μεταβαίνουν στη Λαγκάδα, όπου βρίσκονται άλλοι 50 εθελοντές, ώστε να προσεγγίσουν την περιοχή της φωτιάς και να φτιάξουν μια αντιπυρική ζώνη μήκους περίπου 300 μέτρων ώστε να ανακόψουν τη φωτιά και να μην απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

Εξοπλισμένοι με πριόνια, και τσάπες θα φτιάξουν την αντιπυρική ζώνη για προληπτικούς λόγους, καθώς ο αέρας είναι απρόβλεπτος και αλλάζει κατεύθυνση. Να σημειωθεί οτι όλες αυτές τις ώρες κανένα εναέριο δεν έχει πετάξει στην περιοχή της φωτιάς, που συνεχίζει να καίει δασική έκταση  με φρύγανα.

Μαίρη Περδικέα

Φωτιά πάνω από τη Λαγκάδα Δυτικής Μάνης- 100 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της “ΓΑΙΑ”
To Top