ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητές Γεωπονίας Καλαμάτας: Διαμαρτύρονται και ζητούν κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων

Βγήκαν στο δρόμο οι φοιτητές Γεωπονίας Καλαμάτας-Ζητούν το αυτονόητο-Κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων-Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης

Την άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων ζητούν οι φοιτητές των τμημάτων Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ), αφού παρά την ανωτατοποίηση του ιδρύματος το 2017, ακόμα δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, με αποτέλεσμα να είναι “στον αέρα” οι απόφοιτοι των σχολών αυτών. Σήμερα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, ζητώντας από την Κυβέρνηση το αυτονόητο, να κατοχυρώσει επιτέλους τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Τι αναφέρουν οι φοιτητές:

Το τελευταίο διάστημα η Φοιτητική Κοινότητα των Τμημάτων Γεωπονίας αντιδρά και απαιτεί την άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της. Το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα ταλαιπωρεί χιλιάδες φοιτητές εδώ και 4 χρόνια έπειτα από την μετεξέλιξη των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους που θα κατοχυρώναν την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών των Τμημάτων Γεωπονίας.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ( Πρώην ΤΕΙ ) έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του τμήματος Γεωπονίας καθώς έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα αυτό εδω και πολύ καιρό. Οι κινήσεις του Συλλόγου ήταν η αποστολή πρωτοκολλημενου εγγράφου προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου κύριο αίτημα ήταν η άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρευρέθηκε μαζί με όλους τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους πανελλαδικά των τμημάτων Γεωπονίας στην διαμαρτυρία-κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όπου οι φοιτητές των τμημάτων Γεωπονίας ανά την επικράτεια φώναξαν μαζικά το αυτονόητο:
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Επιπρόσθετα οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απέχουν από τα μαθήματα αλλά και πραγματοποίησαν  πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Καλαμάτας για ακόμη μία φορά σήμερα το μεσημέρι, ημέρα ψήφισης της τροπολογίας στη Βουλή.

Φοιτητές Γεωπονίας Καλαμάτας: Διαμαρτύρονται και ζητούν κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων
To Top