ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“ΦιλόΔημος”: 1.202.692 ευρώ για αποχέτευση ακαθάρτων στα Τσουκαλαίϊκα

«ΦιλόΔημος»: 132 εκατ. ευρώ για 43 νέα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 132 εκατομμυρίων ευρώ, για 43 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε 39 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Μεταξύ των 39 Δήμων και ο Δήμος Οιχαλίας που θα χρηματοδοτηθεί με 1.202.692 ευρώ για Αποχέτευση Ακαθάρτων στα Τσουκαλαίικα

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 300 και 350 εκατ. ευρώ, για τους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» αντίστοιχα.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: “ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ”

Όπως έχει επισημάνει, εξάλλου, για τα εν λόγω Προγράμματα, ο Αλέξης Χαρίτσης, «Η σημαντική ανταπόκριση εκ μέρους των δήμων στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αφενός ξεπερνά τις προσδοκίες μας και αφετέρου καθιστά αναμφισβήτητη την αξία του Προγράμματος. Βασικά έργα υποδομών, τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους, με πολλαπλά οφέλη για τον λαό και τις τοπικές κοινωνίες, γίνονται πράξη. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

“ΦιλόΔημος”: 1.202.692 ευρώ για αποχέτευση ακαθάρτων στα Τσουκαλαίϊκα
To Top