ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιλιατρά: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 3χρονης-Συνελήφθη 29χρονος-Τι καταγγέλλει ο Δήμαρχος

Σε καταγγελία για απόπειρα αρπαγής της 3χρονης κόρης τους προχώρησαν γονείς στα Φιλιατρά – Τι καταγγέλλει ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης στο Messinialive – Αφέθηκε ελεύθερος ο Σουδανός μετά την απολογία του

To περιστατικό έλαβε χώρα στην παιδική χαρά της πλατείας των Φιλιατρών το βράδυ της Παρασκευής, όταν σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι γονείς του 3χρονου κοριτσιού, ένας 29χρονος αλλοδαπός αποπειράθηκε να αρπάξει το 3χρονο κορίτσι που έπαιζε στο σημείο, λίγα μέτρα μακριά από την μητέρα του. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα του παιδιού, ξαφνικά αντιλήφθηκε έναν άντρα – άγνωστο σε αυτήν – να πλησιάζει το παιδί και να το αρπάζει από το μανίκι της μπλούζας.

Αμέσως πλησίασε η ίδια το παιδί φωνάζοντας και καλώντας την Αστυνομία. Η συνέχεια δόθηκε στο ΑΤ Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, όπου οι γονείς υπέβαλαν μήνυση για αρπαγή ανηλίκου , ο οποίος προσήχθη, κρατείται και το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα.

‘Ελαβε προθεσμία να απολογηθεί και μετά από την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο να μην πλησιάσει στο μέλλον το ανήλικο παιδί.

Πρόκειται για 29χρονο από το Σουδάν, ο οποίος διαθέτει έγγραφα νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα μέχρι και το 2022. Ο ο ίδιος αρνείται την πράξη που του αποδίδεται. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας  ενημερώθηκε για το συμβάν και δήλωσε στο MessiniaLive “Δυστυχώς είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει σε αυτόν τον μήνα. Το ένα συνέβη στο Καλό Νερό, το άλλο τώρα στα Φιλιατρά”.

Λεβεντάκης: “Έχουμε στην περιοχή μας 5.000 αλλοδαπούς-Θα καταθέσω τη Δευτέρα υπόμνημα στον Εισαγγελέα να γίνουν έλεγχοι-Κάποιοι ασυνείδητοι, “έξυπνοι”,  στο βωμό του χρήματος για να κονομήσουνε τους εκμεταλλεύονται”

Με αφορμή το περιστατικό που καταγγέλθηκε από τους γονείς, το οποίο διερευνά η αστυνομία και για το οποίο θα αποφανθεί πλέον η Δικαιοσύνη, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης δίνει μια άλλη διάσταση στην κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο του. Κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση, λόγω έλλειψης αστυνόμευσης, αφού τα Φιλιατρά δεν έχουν πια αστυνομικό τμήμα. “Ο κόσμος είναι φοβισμένος” είπε, ενώ μας ανέφερε ότι γίνονται στην περιοχή καθημερινά κλοπές, ορισμένοι αλλοδαποί πίνουν και βγάζουν μεταξύ τους μαχαίρια. “Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τον τόπο μας”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην κατάσταση αυτή ο ίδιος θεωρεί ότι έχουν ορισμένοι ντόπιοι αγρότες και παραγωγοί που απασχολούν τους εργάτες αυτούς, τους στοιβάζουν σε δωμάτια ανά 20 και 30 άτομα χωρίς να έχουν τις στοιχειώδεις συνθήκες ζωής. Μάλιστα, ο Δήμαρχος μάς κατήγγειλε ότι τους έχουν ανασφάλιστους. “Να τους στεγάσουν, να τους ασφαλίσουν, να τους περιθάλψουν”,  μας είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας μια κατάσταση που δεν τιμά κανένα, αφού όπως μας είπε μετά τη δουλειά τους οι εργάτες αυτοί πηγαίνουν στη θάλασσα και με τα ρούχα τους κολυμπούν για να πλυθούν…

“Την ευθύνη της ασφάλειας των πολιτών την έχει το κράτος”, δηλώνει ο Δήμαρχος ζητώντας αστυνομική ενίσχυση αλλά και ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας για την κατάσταση στην οποία διαβιούν και εργάζονται οι παραπάνω αλλοδαποί. Μάλιστα είναι αποφασισμένος να πάει τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα και να υποβάλλει υπόμνημα προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρχές και να ξεκινήσουν τους ελέγχους. “Κάποιοι ασυνείδητοι, “έξυπνοι” τους έχουν παραχωρήσει τα σπίτια τους και μένουν 20 και 30 άτομα στο ίδιο δωμάτιο. Στο βωμό του χρήματος για να κονομήσουνε, δεν τους νοιάζει”.

Ο δήμαρχος ζητά να γίνει μια καταγραφή των αλλοδαπών που βρίσκονται και εργάζονται στην περιοχή ώστε να ελεγχθεί πόσοι έχουν νόμιμα χαρτιά, πόσοι είναι ασφαλισμένοι, που μένουν. “Δεν είμαστε πολίτες γ’ κατηγορίας, εδώ στην Τριφυλία”, δηλώνει ο δήμαρχος, ζητώντας αστυνόμευση στην περιοχή, που όπως μας είπε είναι μεγαλύτερη σε έκταση από την Καλαμάτα, με κατεξοχήν παραγωγική δραστηριότητα και μεγάλο αριθμό εργατών γης, ωστόσο το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται στην Κυπαρισσία.

” Η κατάσταση με τους αλλοδαπούς στην περιοχή μας είναι ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν περίπου 5.000 άτομα. Κάποιοι από αυτούς δεν πειθαρχούν και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Δεν είμαστε πολίτες γ’ κατηγορίας!  Να κρατήσουμε όσους πραγματικά χρειαζόμαστε για τις αγροτικές εργασίες με κανόνες, έλεγχο και πειθαρχία. Δεν γίνεται να τους νοικιάζουν σπίτια με το κεφάλι και να μένουν 30 και 40 άτομα μαζί σε 50 τετραγωνικά στο βωμό του κέρδους…Πριν από χρόνια αποφασίστηκε η κατάργηση του ΑΤ Φιλιατρών, μιας περιοχής με μεγάλη διακίνηση προϊόντων και ατόμων, σε μια πολιτική απόφαση εντελώς αδιανόητη και άστοχη. Θα κάνω ό,τι πρέπει αρμοδίως για να προστατεύσω τους δημότες του Δήμου μου”.

To Top