Αθλητισμός

Η FIFA δικαιώνει την Ζάκυνθο και και της επιτρέπει να κάνει τους ερασιτέχνες παίκτες της επαγγελματίες!

Ανατροπή σκηνικού σε ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή της Ζακύνθου στην Super League 2 αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ioniansports. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα, η ομάδα από τα Επτάνησα είχε επικοινωνία με την FIFA, η οποία κι άναψε το πράσινο φως προκειμένου να κάνει επαγγελματίες τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που είχε στο δυναμικό της μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα η FIFA στην απάντησή της αναφέρει: “Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της κατάστασης ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο HFF στο σύλλογο. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή του καθεστώτος θα επιτρέπεται μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Zakynthos 1961 F.C. (ο ίδιος σύλλογος που θα συμμετάσχει στη Super League 2) ως ερασιτέχνης πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από το HFF, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021.”

Με λίγα λόγια λέει ότι η Ζάκυνθος μπορεί να κάνει επαγγελματίες τους παίκτες της που είχε στο δυναμικό της πριν από την 31η Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην ΕΠΟ θα βρίσκεται ο νομικός εκπρόσωπος της Ζακύνθου ο οποίος θα κάνει όλες τις ενέργειες που χρειάζονται. Από τα χθες, έχει ενημερωθεί από την FIFA και η ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών), η οποία καλείται πλέον να ενημερώσει την Ε.Ε. της ΕΠΟ για την τροπή των γεγονότων.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν ένα ντόμινο που επηρεάζουν όχι μόνο την ΕΠΟ αλλά και την SL2 και ενδέχεται να υπάρξει επανεξέταση του φακέλου της Ζακύνθου και άδεια συμμετοχής με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

 

Η FIFA δικαιώνει την Ζάκυνθο και και της επιτρέπει να κάνει τους ερασιτέχνες παίκτες της επαγγελματίες!
To Top