Παιδί

Το φιάσκο με τις μάσκες συνεχίζεται: Τι ανακοίνωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση παράδοσης προστατευτικών μασκών στα σχολεία είναι στον αέρα. Φτάσαμε στα μέσα του Νοέμβρη αλλά το δεύτερο πακέτο μασκών  δεν έχει μοιραστεί ακόμα  από την ΚΕΔΕ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ούτε φυσικά οι XXL μάσκες που θα διορθώνονταν. Έτσι το κόστος των μασκών μέχρι στιγμής το έχουν επωμιστεί οι γονείς από την τσέπη τους για την αγορά έως 5 υφασμάτινων μασκών-τόσες απαιτούνται για να γίνονται συχνές αλλαγές, καθώς οι μαθητές υποχρεώθηκαν από το Υπουργείο να φορούν τις μάσκες και στα διαλείμματα. Οπότε φανταστείτε τι γίνεται με τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, και πόσες μάσκες απαιτούνται.

"Λείπουν απαραίτητα δικαιολογητικά από τον φάκελο του διαγωνισμού" απαντά το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με σημερινή ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει τα πράγματα για το που έχει κολλήσει ο διαγωνισμός, απαντώντας ουσιαστικά στις αιχμές που αιωρούνται, μέσα από ρεπορτάζ, πως υπεύθυνο για την καθυστέρηση είναι το ίδιο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει τα πράγματα στη θέση τους και στις σωστές τους διαστάσεις, εξηγώντας ότι ενώ έθεσαν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα, από το φάκελο του διαγωνισμού λείπουν βασικά και απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος για τις διακηρύξεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

"Με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με την προμήθεια 2.570.000 μασκών για τα σχολεία, συνολικού ποσού 2.523.065 ευρώ και την ενημέρωση που - κατά δήλωσή του - έλαβε ο δημοσιογράφος του σταθμού από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υποδεικνύοντας ως υπαίτιο για την καθυστέρηση το Ελεγκτικό Συνέδριο, οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του διαγωνισμού υποβλήθηκε στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 27.10.2020, το οποίο αφού εξέτασε την υπόθεση κατά προτεραιότητα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, αναγκάστηκε να αναβάλει την κρίση του λόγω έλλειψης δικαιολογητικών και εγγράφων διευκρινίσεων για τις επιμέρους διαδικασίες, όπως την εκτέλεση των προηγούμενων συμβάσεων, την κατακύρωση, τον τρόπο προμήθειας και κατανομής των μασκών κ.α., στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο φάκελο της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τους όρους της διακήρυξης. Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος δεν δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι τη συμπλήρωση του φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά".

Το φιάσκο με τις μάσκες συνεχίζεται: Τι ανακοίνωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο

Δημοφιλέστερα

To Top