ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία: Λάθος οι διαστάσεις- Ξεκινά νέα παραγωγή με τις σωστές προδιαγραφές

Με μάσκες τεραστίων διαστάσεων προμηθεύτηκαν οι μαθητές στα σχολεία, όπου χτύπησε χθες το πρώτο κουδούνι. Το φιάσκο, η εξήγηση και τα σχόλια στο twitter.

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η διαδικασία με τις μάσκες στα σχολεία καθώς τα περισσότερα παιδιά πήραν μεν υφασμάτινη μάσκα η οποία όμως ήταν γιγαντιαίων διαστάσεων. To twitter πήρε φωτιά -για τις ουσιαστικά πλέον άχρηστες και επικίνδυνες μάσκες- ενώ το ελληνικό δημόσιο θύμισε τον χειρότερό του εαυτό με το μπαλάκι των ευθυνών να πηγαίνει από την κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση και τούμπαλιν.

Τελικά το φίδι από την τρύπα μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα επιχείρησε να βγάλει με μια ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας λέγοντας πώς έγινε παρανόηση στη διατύπωση για τις διαστάσεις.

Η εξήγηση για τις λάθος διαστάσεις

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

ΚΕΔΕ: Ζητήσαμε να σταματήσει η παραγωγή τους

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι:

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19».

«Φωτιά» στα social media
Για να υπάρξουν οι παραπάνω ανακοινώσεις είχε προηγηθεί σάλος στα social media αφού οι γονείς βλέποντας τις μάσκες με τις οποίες επέστρεψαν τα παιδιά από τα σχολεία ξεκίνησαν να τις αναρτούν στα social media.

πηγή:http://www.ieidiseis.gr/ellada/item/59710-to-fiasko-me-tis-maskes-sta-sxoleia

Το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία: Λάθος οι διαστάσεις- Ξεκινά νέα παραγωγή με τις σωστές προδιαγραφές

Δημοφιλέστερα

To Top