Μουσική

Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας: 1.200 χορωδοί από 15 χώρες την Τετάρτη στην Καλαμάτα

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες, προκειμένου να υποδεχθεί η Καλαμάτα 38 χορωδίες και πάνω από 1.200 χορωδούς και συνοδούς, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την Κυριακή 13 του μήνα.

Για τη “γιορτή της χορωδιακής μουσικής” έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της “Φαρις”, Θανάσης Ηλιόπουλος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης και ο Διευθυντής της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, Κώστας Νικολέας.

Πέραν του διαγωνιστικού τμήματος, θα δοθούν συναυλίες φιλίας σε ανοικτούς χώρους και αμφιθέατρα, όπως η Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, η κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και το αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

Το κύριο μέρος του Διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ενώ εκείνο της θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής θα πραγματοποιηθεί επί διήμερο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την έγκριση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Εκτός αυτών, θα διεξαχθεί συναυλία gala στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, ενώ οι καλύτερες των 38 χορωδιών που θα μετάσχουν, θα διαγωνισθούν για το Μεγάλο Βραβείο, επίσης στο Μέγαρο Χορού, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Την ίδια ημέρα, θα διεξαχθεί και η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, στην οποία θα μετάσχει και η φημισμένη διεθνώς Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, αυτός ο μουσικός σχηματισμός, που επισήμως ονομάζεται Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, θα παρουσιάσει στους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες σχηματισμούς και κατόπιν θα δώσει συναυλία, το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2019, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.

To Top