ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φέρι μποτ έσωσε κοριτσάκι που παρασύρθηκε με το σωσίβιό του

Με το φουσκωτό του παιχνίδι παρασύρθηκε από τα ρεύματα στην περιοχή του Ρίου – Αντιρρίου ένα κοριτσάκι, περίπου 4 ετών.

Το παιδί έπλεε μόνο του και ήρεμο και για τη διάσωσή του έσπευσε το ferry boat «Σαλαμινομάχος», το πλήρωμα του οποίου τράβηξε με σχοινί το παιδί και στη συνέχεια το μετέφερε στην ακτή, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το κοριτσάκι -4 ετών- έκανε μπάνιο με τους γονείς του στην πλαζ Αντιρρίου και βρισκόταν πάνω στο παιδικό του σωσίβιο. Ήταν όμως η «κακιά στιγμή», αφού, χωρίς να γίνει αμέσως αντιληπτό, το κοριτσάκι παρασύρθηκε από τα ρεύματα μεσοπέλαγα!

Οι γονείς έντρομοι ειδοποίησαν τις Αρχές και αμέσως σήμανε συναγερμός για όλα τα πλεούμενα της περιοχής, με το συγκεκριμένο φέρι μποτ να εντοπίζει το κοριτσάκι εγκαίρως.

Χρειάστηκε έτσι για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες ένα ferry boat (και συγκεκριμένα ο Σαλαμινομάχος) για να διασώσει άνθρωπο από τη θάλασσα.

Πριν από λίγες ημέρες, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, λουόμενοι παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στο ίδιο σημείο και διασώθηκαν επίσης με ferry boat.

 

«Ήταν γατζωμένη στο φουσκωτό και είχε μαρμαρώσει»

Η περιπέτεια της 4χρονης μικρούλας που παρασύρθηκε με το μεγάλο σωσίβιο μονόκερο στ’ ανοικτά του Αντιρρίου συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Η μικρή ξαφνικά βρέθηκε μεσοπέλαγα γατζωμένη πάνω στο σωσίβιο με τους γονείς της να έχουν τρελαθεί από την ανησυχία.

Έκανε μπάνιο με τους γονείς της  σε παραλία δίπλα από το λιμάνι στο Αντίρριο, όταν ξαφνικά, άρχισε να απομακρύνεται στα βαθιά.

Την έσωσε ο καπετάνιος του φέρι μπόουτ «Σαλαμινομάχος» ο κ. Γρηγόρης Καρνέσης ο οποίος και περιέγραψε στο Live News την δική του αγωνία αλλά και του παιδιού που όπως είπε ήταν παγωμένο πάνω στο σωσίβιο και γατζωμένο από αυτό.

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή», είπε ο κ. Καρνέσης.

«Ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει. Όταν είδε και ζυγώναμε, στρίγκλισε», είπε ακόμα.

«Είχε γίνει ένα με τον μονόκερο»

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο καπετάνιος τόνισε ότι το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, «είχε γίνει στήλη άλατος, είχε χάσει την επαφή με το περιβάλλον». Σε παρόμοια κατάσταση βρισκόταν και η μητέρα του παιδιού, η οποία κλήθηκε να το παραλάβει. «Το σοκ ήταν μεγάλο και για τους δυο».

Πηγή

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Live-News-sygkinise-o-kapetanios-pou-esose-tin-4xroni-itan-gatzomeni-sto-fouskoto-kai-eixe-marmarosei/3090065/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification

 

To Top