ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάβας προς Χειλά: “Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα”

“Ο Καλαματιανός Λαός δεν θέλει Δημοτικούς Συμβούλους να αναλώνονται σε μικροπολιτικές αλλά να παράγουν έργο, το οποίο θα κρίνει αυτός στο τέλος της θητείας μας”, απαντά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Φάβας στα λεγόμενα του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Τζαμουράνη, Παναγιώτη Χειλά, σε συνέντευξή του στο MessiniaLive. Aναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο Παναγιώτης Χειλάς “προσπάθησε να δημιουργήσει υπονοούμενα και εντυπώσεις λέγοντας τη μισή αλήθεια”. Αναφέρει το σύντομο διάλογο που διεμείφθη μεταξύ τους, και επισημαίνει ότι δεν μπαίνει σε δημόσια αντιπαράθεση καθώς στόχος είναι η παραγωγή έργου για το Δήμο Καλαμάτας και όχι η ανάλωση σε ανούσιες μικροπολιτικές κόντρες. Αναλυτικά η δήλωση-απάντηση του αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα:

“Ο Λαός μας θέλοντας να τονίσει την έννοια της παραπληροφόρησης αναφέρει συχνά τη ρήση ” Ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα”. Κατ’αρχήν λυπάμαι πολύ που μία ιδιωτική συζήτηση που δεν διήρκησε περισσότερο από ένα λεπτό μεταξύ εμένα και του κυρίου Χειλά μετά το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο δημοσίευσης κριτικής και υποδείξεων προς τη Δημοτική Αρχή από τον ίδιο τον κύριο Χειλά. Δεν τον γνώριζα πριν γίνει Δημοτικός Σύμβουλος παρά μόνον τον γνώρισα κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Σεβόμενος τις γνώσεις του αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί ένα νέο μέλος στο δημοτικό συμβούλιο του μίλησα πρώτος στην τυχαία συνάντησή μας θέλοντας να σπάσω τον πάγο από την άτυχη αντιπαράθεσή μας, για τα όσα είχε γράψει για εμένα και τους συναδέλφους μου και του είχαμε ζητήσει να αναιρέσει στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τον ορισμό των Αντιδημάρχων, παρερμηνεύοντας ή μάλλον καλύτερα λέγοντας τα μισά από αυτά που του είπα.

Δυστυχώς μέσω της συνέντευξης του προσπάθησε να δημιουργήσει υπονοούμενα και εντυπώσεις προς το αναγνωστικό κοινό.

Η στιχομυθία που διαμηνυθεί μεταξύ μας ήταν ακριβώς η εξής: Παναγιώτη, θεωρώ ότι είσαι καλό παιδί και καλός επιστήμονας δεν σε αμφισβητώ, στην πολιτική όμως πρέπει πρώτα να αφήνεις τον άλλον να παράξει ένα έργο και μετά να τον κρίνεις, όλοι έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία. Μην τα βάζεις όλα σε ένα κουβά, και αυτά στα λέω εγώ, ως πιο παλιός, γιατί πιστεύω ότι μπορείς να προσφέρεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και αυτός μου απάντησε το ξέρω έχεις δίκιο ρώτησε και τον ………. και μου ανέφερε το όνομα πρώην Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου.

Αυτά ήταν όλα που ειπώθηκαν μεταξύ μας προς αποκατάσταση της αλήθειας. Περαιτέρω όσον αφορά τα υπόλοιπα της συνέντευξη του θα πω τα εξής: Ούτε εμείς μεγαλώσαμε με πιάνο και Γαλλικά χωρίς βέβαια να μέμφομαι και τους ανθρώπους που έπραξαν αυτό. Είμαστε και εμείς άνθρωποι της αγοράς και θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αν ήταν τόσο απλά τα ζητήματα τα οποία θίγετε, αυτά θα τα είχε λύσει εδώ και πολλές δεκαετίες και ο επικεφαλής σας, όπως λέγατε προεκλογικά, που ήταν ο χάρακας και ο διαβήτης της πόλης αλλά και άλλοι ικανοί Δήμαρχοι, ακολουθώντας την “εύκολη” και απλή πρακτική την οποία προτείνετε.

Προφανώς δεν είναι του χαρακτήρα μου να αντιδικώ και δεν θα το έπραττα ποτέ αυτό δημοσίως εάν δεν αναφερόταν το όνομά μου από εσένα Παναγιώτη και μέρος της συζήτησής μας. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής και την ικανότητα του δημάρχου και των στελεχών να διοικήσουν το Δήμο ένα έχω να πω:

“Ο Λαός της Καλαμάτας τοποθέτησε τον κάθε έναν από εμάς στο πόστο του και με αυτό τον τρόπο του ανέθεσε την τύχη του. Η επιτυχία ή όχι της δημοτικής αρχής θα κριθεί στο σύνολο της τετραετίας”

Όσον δε για τις συνεργασίες με τους επικεφαλής τότε θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείς και να τους ρωτήσεις όλους καθώς και τον δικό σου.

Τελειώνοντας, θεωρώ ότι ο Καλαματιανός Λαός δεν θέλει Δημοτικούς Συμβούλους να αναλώνονται σε μικροπολιτικές αλλά να παράγουν έργο, το οποίο θα κρίνει αυτός στο τέλος της θητείας μας”.

 

Φάβας προς Χειλά: “Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα”
To Top