Τροφή για σκέψη

Το φαινόμενο «shoefiti» έφτασε και στην Καλαμάτα

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!

Ένα ζευγάρι παπούτσια κοσμούν από το Σάββατο τα καλώδια φωτισμού απέναντι από το Ιστορικό Δημαρχείο! Αρχικά νομίσαμε πως είναι κάποιου ποδοσφαιριστή που λέμε όταν αποσύρεται: “κρέμασε τα παπούτσια του”, για να κάνουμε χιούμορ!
Όμως ένας νεαρός σήμερα στην ίδια πλατεία μας διαφώτισε και μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για «shoefiti»!

Τι είναι αυτό; Παπούτσια δένονται μεταξύ τους με τα κορδόνια τους και πετιούνται ψηλά πάνω σε δημόσια ηλεκτροφόρα καλώδια. Το «shoefiti» έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και έχει φτάσει μέχρι και στην Ελλάδα κι από προχτές και στην Καλαμάτα.

Η αρχή αυτής της συνήθειας χρονολογείται στη δεκαετία του ΄70. Όμως, κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά γιατί οι κάτοικοι αποφασίζουν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους από τα σύρματα. Ο καθένας το κάνει για διαφορετικό λόγο, γι’ αυτό και υπάρχει πολλές διαφορετικές θεωρίες. Για πολλούς τα κρεμασμένα παπούτσια είναι σημάδι της αστικής αποσύνθεσης, της παρακμής και της ερήμωσης μιας περιοχής.
Δείχνουν πως το σύστημα της περιοχής δεν λειτουργεί σωστά και καταρρέει.
Είναι ένδειξη ότι η κανονική τάξη και η ηρεμία έχουν ανατραπεί. Τα παπούτσια που φτιάχτηκαν για να μας προστατεύσουν από το έδαφος, κρέμονται από τον ουρανό….

Στην πόλη μας και στο σημείο που συγκεντρώνονται καθημερινά πολλά παιδιά για skateboard ίσως είναι μια άλλη αντίδραση ή ένας μιμητισμός! Θα το διερευνήσουμε…

Το φαινόμενο «shoefiti» έφτασε και στην Καλαμάτα
To Top