ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρεία σύσκεψη προετοιμασίας για τον κορωνοϊό στον Δήμο Καλαμάτας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας το απόγευμα της Δευτέρας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και συντονίστρια την Αντιδήμαρχο Ελένη Αλειφέρη. Σε αυτήν συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας και Σαράντος Μαρινάκης, διευθυντικά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, ο Αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Νίκος Γιαννουλάτος, η Διευθύντρια Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, εκπρόσωποι όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, εκπρόσωποι της Κοινότητας Καλαμάτας, και δημοτικοί σύμβουλοι.

Είναι σαφές ότι με συνεχείς συσκέψεις ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει την όσο δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και θωράκιση από πιθανό κρούσμα, αλλά χρειάζεται ακόμα ενημέρωση, καλός συντονισμός και όχι πανικός.

Το βασικό μήνυμα και αυτής της σύσκεψης φορέων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, είχε στόχο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το επίπεδο πρόληψης στο Δήμο Καλαμάτας είναι υψηλό, δεν χρειάζεται πανικός αλλά όχι κι εφησυχασμός. Χρειάζεται να γίνεται πιστή τήρηση των οδηγιών προφύλαξης και ατομικής υγιεινής και όχι υπερβολές στις απολυμάνσεις, οι οποίες γίνονται κυρίως “για ψυχολογικούς λόγους. Αρκεί μια καλή καθαριότητα με χλωρίνη”, τόνισε η κ.Σπέντζουρα.

Θα υπάρξει οικονομική ζημιά, αλλά προέχει η ανθρώπινη ζωή

Η πόλη της Καλαμάτας προετοιμάζεται για να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε προκύψει – γιατί είναι βέβαιο ότι θα προκύψει – και πρέπει να γίνεται πιστή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, κι εξακολουθεί να παραμένει ένας ασφαλής προορισμός.
Επίσης, διατυπώθηκε η ανησυχία των ανθρώπων του εμπορίου και του τουρισμού ότι το γενικότερο κλίμα και τα αυξανόμενα κρούσματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό θα φέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στην επισκεψιμότητα, αλλά προέχει η ασφάλεια των ανθρώπων κι αυτό πρέπει να θωρακιστεί για την ώρα.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΛΗΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

To Top