ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ευλάβεια ο εορτασμός της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα – Αρκετός κόσμος περίμενε υπομονετικά να προσκυνήσει

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΡΙΟΣΡΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΙΣΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Με ευλάβεια, κατάνυξη και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, η πόλη της Καλαμάτας εόρτασε σήμερα, την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία Υπαπαντή.
Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Πολύς κόσμος παρακολούθησε τη λειτουργία, στεκόμενος με αποστάσεις, έξω στην πλατεία-Μέσα στο ναό λόγω των περιοριστικών μέτρων το ανώτατο όριο ήταν 50 πιστοί

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε διεξοδικά στην σημειολογία του γεγονότος της Υπαπαντής του Χριστού και στα διδάγματά του. “Η Συνάντηση της Θεομήτορος με τον Δίκαιο Συμεών αποτελεί αφορμή να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας με το Θεό και τον συνάνθρωπο”, τόνισε χαρακτηριστικά. Κάλεσε δε τους πιστούς να ενδυναμώσουν την πίστη τους και να σταθούν δίπλα στο συνάνθρωπο αγαπητικά και θυσιαστικά, ιδιαιτέρως στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Τέλος, ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη Υπαπαντή να χαρίζει υγεία και να σκέπει τον Μεσσηνιακό λαό, ενώ ευχαρίστησε τους παρισταμένους πιστούς, αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων για την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Αρκετοί πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό προκειμένου να ασπασθούν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και να εναποθέσουν στην χάρη της, τα της καρδίας τους.
Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Άννα Καλογεροπούλου, Βασίλης Καπέλιος, ο δημ.σύμβουλος Μανώλης Μάκαρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Δημήτρης Πολίτης, ενώ εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, ήταν ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, καθώς και Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

To Top