Τουρισμός

Εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας Καλαμάτας και Μεσσηνίας στο Πεκίνο

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, στο ξενοδοχείο Kerry στο Πεκίνο.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας “Στα εγκαίνια, η υπεύθυνη της διοργάνωσης Μαρία Ζησούλη παρουσίασε την ιστορία, την ομορφιά του τοπίου και τα προϊόντα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Πεκίνο Λεωνίδας Ροκανάς και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Πάνω από 40 δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ τα like στα social media της Κίνας ήταν συνεχώς αυξανόμενα.

Την εκδήλωση άνοιξε το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, που εντυπωσίασε με τις καλαίσθητες φορεσιές και τους εντυπωσιακούς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Τους χορευτές συνόδευσαν δύο μουσικοί.

Οι chefs από το Chef’s club Acropolis Παναγιώτης Σωτηρόπουλος και Όλγα – Μαρία Νικολάου προσέφεραν αρώματα και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Την ελληνική κουζίνα, γνώρισαν, γεύτηκαν και απόλαυσαν, στην πρώτη μέρα παρουσίασής της στο Πεκίνο, πάνω από 200 άτομα, ανάμεσα στους οποίους σημαντικοί επιχειρηματίες της πόλης.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ χορηγοί είναι ο Δήμος Καλαμάτας, το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και το Chef’s club Acropolis.

Εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας Καλαμάτας και Μεσσηνίας στο Πεκίνο
To Top