Υγεία

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Ενημερωτικές δράσεις σε Καλαμάτα και Οιχαλία

Από την Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ “ΧΩΡΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ” ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου 2017) η Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει μία σειρά από εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών του Νομού Μεσσηνίας πάνω σε θέματα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού .

Συγκεκριμένα οι δράσεις που θα λάβουν μέρος στον Δήμο Καλαμάτας και στον Δήμο Οιχαλίας είναι:

Την Πέμπτη 02/11/2017 θα αναζητηθούν στο κέντρο της Καλαμάτας «χώροι φιλικοί στον θηλασμό» και θα τοποθετηθούν ειδικά σήματα που θα τους υποδεικνύουν για τις θηλάζουσες μητέρες.

Την Παρασκευή 03/11/2017 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας το πρωί 9:00-13:00 & το απόγευμα 17:00-19:00 θα τοποθετηθεί τραπέζι με έντυπο ενημερωτικό υλικό για πληροφόρηση του κοινού για την αξία του μητρικού θηλασμού.

Την Δευτέρα 06/11/2017 και ώρα 18:30 σε συνεργασία με τον Δήμο Οιχαλίας στο πνευματικό κέντρο «Μαρία Κάλλας» του Δήμου Οιχαλίας θα διενεργηθούν ομιλίες για την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού.

Τέλος, στα πλαίσια προώθησης και προαγωγής του μητρικού θηλασμού και προκειμένου η ενημέρωση του κοινού να είναι μεγαλύτερης εμβέλειας την Τρίτη 31/10/2017 και ώρα 17:00-18:00 στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Καλαμάτας θα γίνει συζήτηση όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις μας για τον εορτασμό της παγκόσμιας εβδομάδας και την προώθηση της αξίας του μητρικού θηλασμού.

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017
“Στηρίζουμε τον θηλασμό – Μαζί!”

Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 8o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας!

Για την Καλαμάτα τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η Μεσσηνια: Εθελοντικη ομαδα Υποστηριξης Μητρικου θηλασμου και Μητροτητας
https://www.facebook.com/groups/thilasmosmesshnia/

και σας προσκαλεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο café ACCORDO, Αντωνοπουλου 10, Κεντρικη Πλατεια)

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Σε αυτή τη γιορτή, μας δίνεται η αφορμή μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.
Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν και οι μικροί μας φίλοι! Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!”

♦ Πληροφορίες για την εκδήλωση στη Καλαματα:
https://www.facebook.com/events/1736198553120127

♦ Βρείτε τα σημεία συνάντησης για τις υπόλοιπες πόλεις εδώ: www.facebook.com/thilazo

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Ενημερωτικές δράσεις σε Καλαμάτα και Οιχαλία
To Top