Υγεία

Εβδομάδα εκδηλώσεων προληπτικού ελέγχου οστεοπόρωσης

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας διοργανώνουν εβδομάδα εκδηλώσεων προληπτικού ελέγχου οστεοπόρωσης και ενημέρωσης για την πρόληψη των πτώσεων. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από τη Τρίτη 6 Ιουνίου έως και το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 με γενικό θέμα:
«Βαδίζοντας Σταθερά»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥ-ΠΡΟΛΑΒΕ
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με τις πτώσεις, την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους. Η εκστρατεία αυτή ευαισθητοποίησης και πρόληψης δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με τη πολύτιμη αρωγή και ενδιαφέρον του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεωργίου Μπέζου. Επιστημονικά Υπεύθυνη Προγράμματος: Αθανασοπούλου Γεωργία Αγγελική,ΠΕ Νοσηλεύτρια, MSc.Υπεύθυνες Υλοποίησης Προγράμματος: Αθανασοπούλου Γεωργία Αγγελική-Τσουλάκου Ευαγγελία,Υπεύθυνη Επισκεπτριών Υγείας. Η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από: Αναστασίου Αγαπούλα, Μανωλοπούλου Αθανασία, Μπούνα Ευσταθία, Παναγιωτοπούλου Δήμητρα, Περιχάρου Πολυξένη, ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας και η Μανωλοπούλου Σταυρούλα ΤΕ Φυσικοθεραπεύτρια και Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Otago, ειδικού προγράμματος εκγύμνασης πρόληψης πτώσεων.
Η εκδήλωση απευθύνεται στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας και στα μέλη των οικογενειών αυτών, στους φροντιστές και οικείους αυτών και αποτελείται από δύο μέρη:
Διεξαγωγή σεμιναρίων:
Εκμάθησης αντιμετώπισης της πτώσης τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως μάρτυρας πτώσης:
Β ΚΑΠΗ Καλαμάτας, Τρίτη 17:00-20:00
Α ΚΑΠΗ Καλαμάτας, Τετάρτη 18:00-19:00
Εκμάθησης ασκήσεων ισορροπίας και δύναμης Otago για την πρόληψη των πτώσεων:
Β ΚΑΠΗ Καλαμάτας, Τετάρτη 9:00-13:00 σε γκρουπ των 20 ατόμων
Α ΚΑΠΗ Καλαμάτας, Πέμπτη 17:00-19:00
Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με πελματογραφία από το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα:
Β ΚΑΠΗ Καλαμάτας, Παρασκευή 11:30-13:30 και 16:00-20:30
Α ΚΑΠΗ Καλαμάτας, Σάββατο 9:30-14:00
Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα του Α και Β ΚΑΠΗ

Ενημερωτικές ομιλίες και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο του Β ΚΑΠΗ Καλαμάτας το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 18:00.
Βασικοί ομιλητές:
Τσουλάκου Ευαγγελία, ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας, Υπεύθυνη Επισκεπτριών Υγείας
Μανωλοπούλου Αθανασία, ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας
Κάτσος Αθανάσιος, Ορθοπαιδικός Ιατρός, Επιμελητής Ά Γ Ν Καλαμάτας
Αθανασοπούλου Γ Αγγελική, ΠΕ Νοσηλεύτρια RN,MSc
Αναστασίου Αγαπούλα, ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας
Μανωλοπούλου Σταυρούλα, ΤΕ Φυσιοθεραπεύτρια
Προσκαλείσθε όλοι να παρακολουθήσετε τις εκδήλωσεις καθώς η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ και οι ΠΤΩΣΕΙΣ είναι ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης.

To Top