Μουσική

Eurovision 2022: Στην 8η θέση η Ελλάδα, νικήτρια η Ουκρανία

Την 8η θέση της Eurovision κατέκτησε η Ελλάδα, η οποία «μάζεψε» 215 βαθμούς. Εξ αυτών οι 158 πόντοι ήρθαν από τις κριτικές επιτροπές και το κοινό 57.

Η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» καθήλωσε την Ευρώπη και κατέκτησε μια από τις καλύτερες θέσεις που έχει πάρει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σκηνή του Τορίνο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και κέρδισε τόσο τις εντυπώσεις, όσο και τις ψήφους των ευρωπαίων.


Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της συμμετοχής της Ελλάδας υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας.

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Νικήτρια η Ουκρανία
Μεγάλη νικήτρια στέφθηκε η Ουκρανία. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ισπανία. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Σουηδία και η Σερβία.

Η κατάταξη των χωρών στον τελικό
Ουκρανία 631
Ηνωμένο Βασίλειο 466
Ισπανία 459
Σουηδία 438
Σερβία 312
Ιταλία 268
Μολδαβία 253
Ελλάδα 215
Πορτογαλία 207
Νορβηγία 182
Ολλανδία 171
Πολωνία 151
Εσθονία 141
Λιθουανία 128
Αυστραλία 125
Αζερμπαϊτζάν 106
Ελβετία 78
Ρουμανία 65
Βέλγιο 64
Αρμενία 61
Φινλανδία 38
Τσεχία 38
Ισλανδία 20
Γαλλία 17
Γερμανία 6

Συγκλονιστικές στιγμές στην εμφάνιση της Ουκρανίας – «Βοηθήστε την Μαριούπολη»

Το συγκρότημα Kalush Orchestra από την Ουκρανία ερμήνευσε επί σκηνής το τραγούδι Stefania στον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Πριν το πρώτο ρεφρέν είδαμε μπροστά στη σκηνή μαύρες μεγάλες σκιές των 6 μελών του συγκροτήματος που κινήθηκαν σε κίτρινο και κόκκινο φόντο που παρέπεμπε σε ανατολή ηλίου. Στο δεύτερο ρεφραίν οι σκιές είχαν χρώματα και παραδοσιακά μοτίβα της χώρας τους.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του τραγουδιού είδαμε στο δάπεδο της σκηνής μπλε φωτισμούς και δύο μεγάλα χέρια που ήταν σαν να αγκαλιάζουν το συγκρότημα στη σκηνή της Eurovision.

Το τραγούδι τελείωσε με κίτρινους και μπλε φωτισμούς, στα χρώματα δηλαδή της Ουκρανικής σημαίας, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση σε όλη την Ευρώπη καθώς αυτή την περίοδο η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία και ήδη έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκρότημα από την Ουκρανία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που βρισκότανε στο στάδιο όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός.

Αμέσως μετά το τέλος του τραγουδιού, το συγκρότημα έστειλε το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Βοηθήστε την Ουκρανία, βοηθήστε την Μαριούπολη» είπαν.

Eurovision 2022: Στην 8η θέση η Ελλάδα, νικήτρια η Ουκρανία – Ηχηρά μηνύματα, συγκίνηση και… σέξι εμφανίσεις

Eurovision 2022: Στην 8η θέση η Ελλάδα, νικήτρια η Ουκρανία
To Top