Αθλητισμός

European Super League: Ανακοίνωσε «πάγωμα» και αναβολή σχεδίων προς το παρόν (video)

Ανακοινώθηκε και επίσημα το «πάγωμα» της European Super League που τα προηγούμενα 24ωρα σόκαρε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση της δημιουργίας της κλειστής λίγκας των μεγάλων του ποδοσφαίρου προκάλεσε αναστάτωση, ωστόσο με τα μέτρα που πήρε η UEFA, ο ένας μετά τον άλλον οι συμμετέχοντες άρχισαν να… πηδούν από το καράβι.

Έτσι μετά τις αγγλικές ομάδες που αποχώρησαν από τη διοργάνωση και τις προθέσεις που εξέφρασαν οι υπόλοιποι, η European Super League αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση και να ανακοινώσει την αναβολή του σχεδίου της:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν “status quo” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρότασή μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική “πυραμίδα”, βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα, λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

To Top