Αθλητισμός

Η Εθνική Ομάδα του GoalBall τον Φεβρουάριο στην Καλαμάτα!

Toν Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα επισκέφτηκαν χθες βράδυ, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Νότιας Πελοποννήσου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Παναγιώτα Τσιάλα και ο Διευθυντής των Εκπαιδευτήριων Μπουγά Φώτης Μπουγάς.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου για την επίσκεψη της εθνικής ομάδας GoalBall (Παραολυμπιακό άθλημα) τον Φεβρουάριο του 2019 στην Καλαμάτα.

Στόχος της επίσκεψης της εθνικής ομάδας είναι η ενημέρωση των μαθητών των σχολείων για το Παραολυμπιακό άθλημα και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στα θέματα των ατόμων με τύφλωση. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση για την ιστορία του αθλήματος αλλά και αγώνες GoalBall.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα θέσει υπό την αιγίδα του την επίσκεψη της Εθνικής ομάδας GoalBall.

TI EINAI TO GOALBALL

Το Γκόλμπολ είναι αποκλειστικά Παραολυμπιακό άθλημα. Πρόκειται για ομαδικό άθλημα, στο οποίο συμμετέχουν μόνο τυφλοί αθλητές ή αθλητές με μειωμένη όραση. Οι παίκτες για να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού πρέπει να διαθέτουν υψηλή τεχνική, δύναμη, ταχύτητα, γρήγορη αντίδραση, ομαδικότητα, ευλυγισία και καλή αίσθηση του χώρου. Σε επίπεδο αναψυχής μπορούν να ασχοληθούν όλοι ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση ή βαθμό απώλειας όρασης.

Το Γκόλμπολ διεξάγεται σε κλειστό γήπεδο Πετοσφαίρισης. Παίζεται από άνδρες και γυναίκες και κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις βασικούς παίκτες και τρεις αναπληρωματικούς.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η μία ομάδα να κυλήσει τη μπάλα με το χέρι προς την αντίπαλη πλευρά και να σημειώσει γκολ, ενώ οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να την αποκρούσουν με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει τα περισσότερα γκολ. Η διάρκεια του αγώνα είναι δύο ημίχρονα των δέκα λεπτών.

Η Εθνική Ομάδα του GoalBall τον Φεβρουάριο στην Καλαμάτα!
To Top