ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Δεν ανανεώθηκε η θητεία του Σάκη Θεοδωρόπουλου

Ο ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, η θητεία του Μεσσήνιου Προέδρου στο Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκη Θεοδωρόπουλου δεν ανανεώθηκε.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει: “Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου στην ΕΛΣ για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι επιτελέσαμε σημαντικό έργο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του θεάτρου. Φεύγω με τις καλύτερες των αναμνήσεων, η Λυρική υπήρξε για μένα η δεύτερή μου οικογένεια.”

Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει από τις 20 Νοεμβρίου ο 42χρονος δικηγόρος Βασίλης Καραμητσάνης.


Αναγνώριση της προσφοράς του από τον Δήμο Μεσσήνης

Δηλώσεις για την μη συνέχιση της προεδρίας του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.). την θητεία αλλα και την συνεργασία που είχαν, έκανε τόσο ο Δήμαρχος Μεσσήνης όσο και η αρμόδια Αντιδήμαρχος.
Ο Γιώργος Τσώνης τόνισε: “Τον Σάκη Θεοδωρόπουλο τον γνώριζα χρόνια σαν άνθρωπο, συμπολίτη, φίλο.

Αξιόλογος, αξιοπρεπής, παιδί της Μεσσήνης. Τύχη καλή, μας έφερε και οι δυο μας να υπηρετούμε, ο Σάκης Πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής και εγώ Δήμαρχος στον τόπο μου και να αντιληφθώ την πραγματική αγάπη μας για την Μεσσήνη μας και τον πολιτισμό της. Με σκέψη, προγραμματισμό, συνεργασία, πρόταση αλλά πάνω από όλα με ιδιαίτερη αγάπη, μας έδειχνε το δρόμο, για το άριστο όχι μόνο στον Πολιτισμό αλλά στην ευημερία, στο αύριο. Το ευχαριστώ είναι λίγο.
Να παραμείνουμε φίλοι, συνεργάτες, συνοδοιπόροι στο μακρύ δρόμο για τη Μεσσήνη που αγαπάμε και προσπαθούμε, αυτή είναι η καλύτερη ευχή”.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Μεσσήνης, υπεύθυνη στο τομέα Πολιτισμού, Γεωργία Παναγοπούλου, δήλωσε: “Όταν ένας άνθρωπος και μάλιστα συμπατριώτης σου προσφέρει, βοηθάει, δίνει την ψυχή του για την ανάταση και ανάταξη του πολιτισμού στον τόπο του, το εκτιμάς, το επαινείς. Όταν στη θεσμική του θέση δε θα συνεχίσει, τον τιμάς με τη γραφή σου, το λόγο σου, τη συμπεριφορά σου. Αναφέρομαι στο Σάκη Θεοδωρόπουλο, συμπολίτη μας, δικό μας άνθρωπο, άνθρωπο της Μεσσήνης που από τη θέση του προέδρου της Λυρικής σκηνής έδωσε την ψυχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του. Σαν υπεύθυνη του πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης, Σάκη σε ευχαριστώ.

Σαν πολίτης αυτού του τόπου, από όλους, Σάκη σε ευχαριστούμε .. με την πρόσκληση από την ιδιαίτερη πατρίδα σου, μείνε μαζί μας. Η εμπειρία σου, αλλά πάνω από όλα η αγάπη σου, ο αγώνας σου, η αγωνία σου θα μας θωρακίσει και παράλληλα θα μας βελτιώσει, για να προσφέρουμε μαζί ακόμα πιο πολλά στον τόπο, στους πολίτες, στην πολιτισμική παγκόσμια κοινωνία. ΧΑΙΡΕ!”

Εθνική Λυρική Σκηνή: Δεν ανανεώθηκε η θητεία του Σάκη Θεοδωρόπουλου
To Top