ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έστρωσε το χιόνι στα Κοντοβούνια Ταϋγέτου-Ήλιος “με δόντια” στην Καλαμάτα

Σε υψόμετρο 1600μ. στα Κοντοβούνια Ταϋγέτου έπεσε χιόνι, ενώ αυτή την ώρα [12.35] στην Καλαμάτα επικρατεί ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 12,9 βαθμούς Κελσίου- την υψηλότερη μέχρι στιγμής για σήμερα- με τη χαμηλότερη στους 6,7 βαθμούς Κελσίου στις 07.30 το πρωί.

Αυτή την ώρα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εντοπίζονται σε Αρτεμισία και Νέδουσα [6°C ], Πολιανή-Αετός-Καλλιρόη 7 °C, Αρφαρά-Κοπανάκι-Μελιγαλάς-Αρσινόη-Κάτω Βέργα 8 °C , Καρδαμύλη-Ανδρούσα 9°C, Κυπαρισσία-Κιτριές 10 °C, Μεσσήνη-Γαργαλιάνοι 11 °C, Φιλιατρά 12°C, Πύλος-Μεθώνη 13°C, που είναι και η υψηλότερη για σήμερα θερμοκρασία στη Μεσσηνία.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), “περιμένουμε χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας την Πέμπτη 13/12 και την Παρασκευή 14/12, καθώς ένα θερμό μέτωπο προερχόμενο από τα δυτικά θα συνδυαστεί με τις ψυχρές επιφανειακές αέριες μάζες. Τα φαινόμενα περιμένουμε να είναι έντονα στη Νότια Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις γενικά ασθενείς, όμως περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού θα δώσουμε σε επόμενες ανακοινώσεις”.

Αρκετά εκτεταμένη χιονοκάλυψη αναμένεται γενικότερα στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, καθώς μια ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης κατακλύζει την ήπειρο. Η χώρα μας επηρεάζεται και αυτή από το ψύχος, κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, όμως μέχρι στιγμής τα φαινόμενα είναι αρκετά πιο ασθενή από την Κεντρική Ευρώπη, όπου το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν προβλήματα μέχρι το Σάββατο.

Το meteo/EAA έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που παρουσιάζει τη νεότερη δορυφορική εκτίμηση για την χιονοκάλυψη, καθώς και προγνωστικούς χάρτες με την επέκτασή της και το ύψος χιονιού στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες από kalamata.meteoclub.gr/windy.com

Έστρωσε το χιόνι στα Κοντοβούνια Ταϋγέτου-Ήλιος “με δόντια” στην Καλαμάτα
To Top