ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Eισήγηση της Επιτροπής για απελευθέρωση του αριθμού καθήμενων ανά τραπέζι

Η τελική απόφαση πρόκειται να ληφθεί από την κυβέρνηση – Aρχική πρόταση ήταν να πάμε στους 8 καθήμενους ανά τραπέζι

Μετά από εντατικές διεργασίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και έπειτα από την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, οι ειδικοί αποφάσισαν να τροποποιήσουν κατά τι την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βάσει της νεότερης εισήγησης, αίρεται ο περιορισμός στον αριθμό καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση.

Μέχρι τώρα, υπήρχε ο περιορισμός 6 ατόμων ανά τραπέζι και η αρχική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, προέβλεπε αύξηση του αριθμού σε 8 άτομα ανά τραπέζι. Τελικά, ο αριθμός αυτός απελευθερώνεται.

Η τελική απόφαση πρόκειται να ληφθεί από την κυβέρνηση και επίκειται σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, η απελευθέρωση του αριθμού καθήμενων στην εστίαση αποφασίζεται υπό το σκεπτικό της ενίσχυσης του κλάδου της εστίασης -υπό δικλείδες ασφαλείας. Δεδομένου ότι ο χώρος της εστίασης έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα λόγω της πανδημίας, κρίθηκε ότι μπορεί να υπάρξει μία περαιτέρω χαλάρωση μέτρων, που θα αξιοποιηθεί εν όψει Τσικνοπέμπτης και καρναβαλικής περιόδου.

Κατά τα άλλα, τα μέτρα που αφορούν τα γήπεδα, την εστίαση και τη διασκέδαση παραμένουν για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα ως έχουν.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε ό,τι αφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις -και πολύ περισσότερο τον τρόπο εορτασμού του Πάσχα-, θα υπάρξει επανεξέταση της επιδημιολογικής εικόνας την επόμενη εβδομάδα.

Όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί και το προηγούμενο διάστημα, αν και παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση στη διασπορά του κορωνοϊού, αφενός αυτή είναι σε υψηλά επίπεδα, αφετέρου οι σκληροί δείκτες δεν δίνουν δείγματα αποκλιμάκωσης -κάτι που αυξάνει την πίεση στα νοσοκομεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων δεν ενδείκνυται, είναι η άποψη των επιστημόνων.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έχει χαλαρώσει το αυστηρό πλαίσιο για την είσοδο στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου απελευθερώθηκε το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης και επιτράπηκε εκ νέου η μουσική. Ωστόσο, στα καταστήματα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι.

Παράλληλα, συνεχίζει να ισχύει ότι η είσοδος σε εστίαση και διασκέδαση επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο.

πηγή:cnn.gr

Εστίαση: Eισήγηση της Επιτροπής για απελευθέρωση του αριθμού καθήμενων ανά τραπέζι
To Top