ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΡΤ Καλαμάτας: Οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης σε θεματικές εκπομπές

«Μονογραφίες αγωνιστών του 1821»: από το βιβλίο του Μεσσήνιου  ποιητή και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη «Οι ρίζες του νέου ελληνισμού

Οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης, έτσι όπως κατέγραψε τον βίο και την ιστορική τους διαδρομή ο λογοτέχνης Θοδωρής Βλαχοδημήτρης, «φιλοξενούνται» σε μια θεματική εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας (107,2 & 104,4 fm), στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Από την Τρίτη 2 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 8 Απριλίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 11.05 το πρωί, θα μεταδίδεται η εκπομπή «Μονογραφίες αγωνιστών του 1821» από το βιβλίο του Μεσσήνιου  ποιητή και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη «Οι ρίζες του νέου ελληνισμού. Για να μαθαίνουμε και να θυμόμαστε» (εκδόσεις Δ.Ν. Παπαδήμα).

Στην ανάγνωση των κειμένων η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά και στην τεχνική επιμέλεια η Γεωργία Οικονομοπούλου. 

Η εκπομπή «παρουσιάζει» δεκατέσσερις ήρωες της Επανάστασης, οι μονογραφίες των οποίων – δημιουργήματα από τον σπουδαίο Έλληνα στοχαστή Βλαχοδημήτρη, είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές της δεκαετίας του ’60, σε εφημερίδες, περιοδικά, ή πρακτικά συνεδρίων.

Το βιβλίο  «Οι ρίζες του νέου ελληνισμού. Για να μαθαίνουμε και να θυμόμαστε» που τις εμπεριέχει, εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2008 από την χήρα του Βλαχοδημήτρη, Βάσω Κωνσταντούρου – Βλαχοδημήτρη, η οποία με χαρά και ευγένεια, μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στην ραδιοφωνική αναπαραγωγή των συγκεκριμένων κειμένων.

«Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στους νέους, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να μαθαίνουν και να θυμούνται, για να αναζητούν και να βρίσκουν τις ιστορικές και πραγματικές τους ρίζες. Τις ρίζες του νέου ελληνισμού» όπως σημειώνει η ίδια στον πρόλογο.

ΕΡΤ Καλαμάτας: Οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης σε θεματικές εκπομπές
To Top