ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερώτηση στη Βουλή για τη ματαίωση του μίτινγκ “Παπαφλέσσεια” λόγω μη χρηματοδότησης

Ερώτηση στην Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον λόγο που δεν υπήρξε χρηματοδότηση του διεθνούς μίτινγκ στίβουΠαπαφλέσσεια”, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Παπαναστάσης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Η διεθνής συνάντηση στίβου Παπαφλέσσεια που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος στο Δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας φέτος δεν πρόκειται να διοργανωθεί επειδή δεν υπήρξε χρηματοδότηση από το Υπουργείο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μίτινγκ που πραγματοποιείτε αδιαλείπτως από τη δεκαετία του 1960 και στις διοργανώσεις του έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες αθλητές, Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και εθνικοί πρωταθλητές και έχουν σημειωθεί σημαντικά ρεκόρ όλα αυτά τα χρόνια. Θα έπαιρναν μέρος εκτός όλων των άλλων αθλητών, μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Ελλάδας, αλλά και μεγάλοι αθλητές όπως η Ivana Spanovic που είχε βγει 3η στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η φετινή διοργάνωση θα είχε και άλλο χαρακτήρα εξαιτίας των 200 χρόνων από την επανάσταση του 2021 αφού φέρει και το όνομα του Παπαφλέσσα που κατάγεται από τη Μεσσηνία.

Οι διοργανωτές φέτος εξασφάλισαν από χορηγούς και τη διεθνή ομοσπονδία το ποσό των 30.000 και υπήρχαν οι υποσχέσεις από το δήμο Καλαμάτας και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου για περίπου 20.000 ευρώ επιχορήγηση. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν απάντησε καν στην επιστολή της οργανωτικής επιτροπής για χρηματοδότηση της εν λόγω διοργάνωσης με συνέπεια την ακύρωσή της για πρώτη φορά.

Ερωτάται η κ. Υπουργός,

Γιατί δεν χρηματοδοτήθηκε το διεθνές μίτινγκ Παπαφλέσσεια και με ποια κριτήρια;

-Ποια μίτινγκ θα χρηματοδοτηθούν μέχρι το τέλος του 2021 που είναι και Ολυμπιακή χρονιά και με ποια κριτήρια;

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος

 

Ερώτηση στη Βουλή για τη ματαίωση του μίτινγκ “Παπαφλέσσεια” λόγω μη χρηματοδότησης
To Top