ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ερώτηση Λαμπρόπουλου στη Βουλή για εργάτες γης: Να ενεργοποιηθούν άμεσα οι συμφωνίες με τρίτες χώρες

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κκ Υπουργούς:

1. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2. Μετανάστευσης και Ασύλου
3. Εξωτερικών

ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Η έλλειψη εργατών γης κάθε χρόνο μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο προβληματική η καλλιέργεια, η συγκομιδή, η επεξεργασία και τυποποίηση των αγροτικών μας προϊόντων.

Η προσεχής παραγωγή ελαιοκάρπου αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη στον Νομό Μεσσηνίας και η αγωνία των παραγωγών επιτείνεται.

Τα μέχρι τώρα μέτρα και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης είναι προς την σωστή κατεύθυνση, χωρίς όμως το πρόβλημα να έχει επιλυθεί, καθώς έχει πολλές δυσκολίες.
Οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Αρμενία, την Αίγυπτο, το Μπανγκλαντές και άλλες τρίτες χώρες, δεν έχουν προχωρήσει, όπως θα ήταν επιθυμητό.

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις μετακλήσεις εργατών από τρίτες χώρες και οι ελλείψεις σε προσωπικό, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Τμήμα Αδειών Διαμονής Μεσσηνίας, αλλά και των Προξενικών μας Αρχών, έχουν ως αποτέλεσμα, να μην ικανοποιούνται οι αιτήσεις γρήγορα.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

-Τι θα πράξουν άμεσα για την προσέλκυση και είσοδο στη χώρα μας, νόμιμων εργατών γης από γειτονικές αλλά και τρίτες χώρες;
-Θα απλουστεύσουν τις διαδικασίες και θα ενισχύσουν με υπαλληλικό προσωπικό τις αρμόδιες υπηρεσίες;
-Θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι συμφωνίες που υπεγράφησαν με την Αρμενία, την Αίγυπτο, το Μπανγκλαντές και άλλες τρίτες χώρες, με αυξημένο αριθμό εργατών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος

To Top