ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες καταγγέλλουν οι Υπάλληλοι ιδιωτικού τομέα Μεσσηνίας: “Μας ζητούν μέρος από τα 800 ευρώ”

Σωρεία καταγγελιών δέχεται σε καθημερινή βάση το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας για περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ζητούν άμεσα να παρέμβει η Επιθεώρηση εργασίας και να ελέγξει τα περιστατικά, καθώς όπως επισημαίνει υπό τις παρούσες συνθήκες “η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει μεταβληθεί σε πραγματική ζούγκλα”, με εργοδότες να ζητούν  μέρος των 800 ευρώ από τους υπαλλήλους τους ή να τους υποχρεώνουν σε εργασία χωρίς αμοιβή αν και έχουν αναστείλει τις συμβάσεις εργασίας τους. Αναλυτικά τι καταγγέλει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας:

Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Καθημερινά το σωματείο δέχεται καταγγελίες για:

  • Εργοδότες που έχουν αναστείλει τη σύμβαση των εργαζομένων, τους ζητούν να δουλέψουν κανονικά χωρίς αμοιβή, γιατί λένε ότι θα αποζημιωθούν από το κράτος.
  • Ζητούν μέρος του επιδόματος των 800€ με τη δικαιολογία ότι ο μισθός που έπαιρναν είναι μικρότερος.
  •   Υπάρχουν καταγγελίες για μη καταβολή μισθών από μια σειρά επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις απουσιάζουν τα μέτρα αυτοπροστασίας που οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να τα προμηθευτούν με δικά τους έξοδα.

Απαιτούμε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η επιθεώρηση εργασίας να πραγματοποιήσουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους για κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων.

Τώρα που η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει μεταβληθεί σε πραγματική ζούγκλα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί απουσιάζουν εντελώς.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε στήριγμα το σωματείο μας! Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, να συμβάλουν στην αντίσταση, στη διεκδίκηση.

Επικοινωνήστε στα Τηλέφωνα: 69895698656, 6949202674

emailidiotikoutomea@gmail.com

Σελίδα FBΣυνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες καταγγέλλουν οι Υπάλληλοι ιδιωτικού τομέα Μεσσηνίας: “Μας ζητούν μέρος από τα 800 ευρώ”
To Top