ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο προς Κυβέρνηση: Λάβετε μέτρα προστασίας των μακροχρόνια ανέργων

“Δυστυχώς, 470.000 μακροχρόνια άνεργοι δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα”

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Προς Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Κ. Γιάννη Βρούτση

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Δίχως καμιά αμφιβολία οι στιγμές που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες για όλους μας επίσης και οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες.
Σε αυτήν την υγειονομική κρίση, για τον περιορισμό της οποίας επιβλήθηκαν πολιτικές και μέτρα δημιουργώντας νέα δεδομένα στην οικονομία και στην εργασία, σωστά η Κυβέρνηση πήρε αποφάσεις για την στήριξη των εργαζομένων.
Είναι όμως ανάγκη τα μέτρα αυτά να επεκταθούν και για την στήριξη των μακροχρόνια ανέργων οι οποίοι ως γνωστό ανέρχονται περίπου στις 470.000, δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.

Πολλοί απ΄αυτούς, ενδεχομένως, δεν θα μπορέσουν να εργασθούν ξανά είτε γιατί τα επαγγελματικά τους προσόντα και ικανότητες έχουν απαξιωθεί είτε διότι απασχολούντο σε κλάδους της οικονομίας οι οποίοι φθίνουν και η ζήτηση τους είναι ίσως και μηδενική (οικοδόμοι,μουσικοί κλπ) είτε πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η κατηγορία αυτή των ανέργων σήμερα έχει ακόμη σοβαρότατα προβλήματα τα οποία έχουν ενταθεί εξ αιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.
Άλλωστε είναι νωπές σε όλους μας οι συνέπειες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και των μνημονίων που ταλαιπώρησαν οικονομικά και κοινωνικά την χώρα μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η πολιτεία να στηρίξει οικονομικά και αυτούς τους συμπολίτες μας απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας με ανάλογη οικονομική ενίσχυση ή με κάποιο βοήθημα.

Εργατικό Κέντρο προς Κυβέρνηση: Λάβετε μέτρα προστασίας των μακροχρόνια ανέργων
To Top