ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο: Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο από ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, τιμά και χαιρετίζει την ύψιστη αντιδικτατορική πράξη της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, αποδίδοντας φόρο τιμής στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου. Για μια ακόμη φορά υψώνουμε τη σημαία του Πολυτεχνείου ώστε τα διδάγματα της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973 να μεταδοθούν και στις νέες γενιές.
Στους κοινωνικούς αγώνες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, δημιουργία ενός πραγματικού κοινωνικού κράτους, για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται χρόνια τώρα, τόσο από την οικονομική κρίση, όσο και από την πανδημία (ακρίβεια, ανεργία) τα τελευταία δύο χρόνια.
Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καλεί τους εργαζόμενους, να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 18.00 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνία θα δώσει το παρόν και θα τιμήσει τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
48 χρόνια μετά την ηρωική εκείνη νύχτα του Νοεμβρίου του 1973 ανακαλούμε σήμερα τα αιτήματα των φοιτητών, των εργατών, των ανθρώπων του μόχθου και του πνεύματος. Απέναντι στη βία των τανκς, στην τρομοκρατία και στην καταστολή των καταπατητών της δημοκρατίας οι φοιτητές προέβαλαν μόνο τη φλόγα της νιότης τους και το όραμά τους για ελευθερία, δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα.
48 χρόνια μετά και δυστυχώς τα οράματά τους έχουν μείνει ανεκπλήρωτα και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Η παιδεία και η υγεία υποβαθμίζονται, τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται βάναυσα, ενώ ο ρατσισμός, ο φασισμός και η μισαλλοδοξίας απειλούν την κοινωνία μας.
Απέναντι σε αυτά ουδείς δικαιούται να μένει απαθής και άπραγος. Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να δώσουν το παρόν στις επετειακές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, για να ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεσης και βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ότι …

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

To Top