ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Θα τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Λιμενεργατών

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας αποδίδει φόρο τιμής στην μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν μία κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων και κινημάτων, σηματοδοτώντας τον διαρκή αγώνα για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Η 17 Νοέμβρη εμπνέει διαχρονικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα και την νικηφόρα προοπτική των μαζικών αγώνων.

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ καθίστανται επίκαιρα και διαχρονικά.
Οι εργαζόμενοι την τελευταία 10ετία έχουν σηκώσει στις πλάτες τους δυσβάστακτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με τις μειωμένες συντάξεις, οι άνεργοι βλέπουν το μέλλον τους δυσοίωνο, ενώ οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία.
Σήμερα η κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει την ανάγκη αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και προστασίας της δημόσιας υγείας .

Η εμφάνιση και η έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας έχει οδηγήσει ήδη από τον Φλεβάρη του 2020 σε διαδοχικούς περιορισμούς σε σειρά θεμελιωδών δικαιωμάτων, ανάμεσα στα οποία και τα εργασιακά και τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, οι περιορισμοί αυτοί, οι οποίοι εντείνονται, παρά τον προληπτικό τους χαρακτήρα σε ότι αφορά τον υγειονομικό κίνδυνο, είχαν και συνεχίζουν να έχουν σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, με αποτέλεσμα σημαντικές κατηγορίες εργαζομένων να μένουν ακάλυπτες από διατάξεις οικονομικής κυρίως εξισορρόπησης των αρνητικών τους συνεπειών.

Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, σπουδαστές και νεολαία θα συνεχίσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για ένα καλύτερο μέλλον για καλύτερες συνθήκες και προοπτικές στην Ελληνική κοινωνία, οικονομία, υγεία, παιδεία, για ελευθερία και για ισότητα απέναντι σε κάθε φαινόμενο φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.
Ως συνδικάτα δίνουμε και τον αγώνα για το υπέρτατο αγαθό της ζωής, ας σκεφτούμε με αφορμή το πολυτεχνείο, την ευθύνη που στον καθένα μας αναλογεί για το όνειρο, για την υγεία και τη ζωή στην πράξη.
Φέτος το Ε.Κ. Καλαμάτας θα τιμήσει την επέτειο και εξέγερση του Πολυτεχνείου με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Λιμενεργατών στο λιμάνι της πόλης μας .
Σε καμία περίπτωση η αυριανή ημέρα δεν πρέπει να καταστεί αιτία πόλωσης και διχασμού, δεδομένου ότι η εξέγερση είχε ακριβώς τον αντίθετο στόχο κόντρα σε ‘ένα καθεστώς που για επτά χρόνια είχε βάλει τη χώρα στον γύψο, και από την άλλη ότι οι συνθήκες είναι έκτατες σε παγκόσμιο επίπεδο και αφορούν την υγεία των πολιτών.

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Θα τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Λιμενεργατών
To Top